Frivillige holder julelejr for udfordrede børn: - Det er så vigtigt

Børn med udfordrede hverdage kan i disse dage få et afbræk på julelejr i Ans ved Silkeborg. Det sørger frivillige kræfter for

01:47

VIDEO: Hvis hverdagen består af mobning eller problemer i familien, så kan man komme på julelejr i Ans.

Gyngeture, gruppekram og godnathistorier. Der er mange måder at holde juleferie på. Og Sarah Thun Madsen fra Aarhus bruger sin ferie langt fra sofaen og julefrokostbordet. Hun er nemlig frivillig på en julelejr i Ans ved Silkeborg.

Her bruger 19 frivillige fire dage på at give børn en oplevelsesrig juleferie. Børn som alle kommer fra udfordrende dagligdage.

Læs også Børnenes gavekort værdiløse: Legetøjsbutikker konkurs

- Jeg har lige siddet og snakket med to piger, som har det dårligt i skolen. Det, at de kan komme her og møde hinanden over juledagene, hvor de ellers måske skulle have siddet derhjemme og spillet PlayStation. Det er så vigtigt, at der er nogen, der gør det. Og jeg melder mig gerne, siger Sarah Thun Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er så vigtigt, at der er nogen, der gør det. Og jeg melder mig gerne.

Sarah Thun Madsen, frivillig på julelejr 

Børnenes daglige udfordringer strækker sig vidt – lige fra mobning i skolen til misbrug i familien. Og de fire dage i Ans skal gerne give børnene et tiltrængt pusterum med nye bekendtskaber.

- Det er en livsbekræftende oplevelse at møde børn, som første dag er helt lukkede, og som bare sidder og spiser stille og roligt. Og så se, hvordan de åbner sig op – næsten lidt for meget, siger Sarah Thun Madsen.

Både Josefine og Silje har haft det sjovt med de voksne på lejren. 

De voksne er et godt bekendtskab 

For børnene har det ikke kun været mødet med de andre børn, der har været en god oplevelse.

- De er så søde og rare. Det er en lillebitte smule sjovt og hyggeligt, når man snakker, siger otteårige Silja Baldvinsdottir.

Jeg har ikke særlig let ved at falde i søvn om aftenen. Når de voksne fortæller historier, så hjælper det lidt

Josefine Jespersen, syv år 

Selv når det hele bliver en anelse mindre muntert, så er de voksne gode til at give børnene en tryg oplevelse.

- Jeg har ikke særlig let ved at falde i søvn om aftenen. Når de voksne fortæller historier, så hjælper det lidt, siger Josefine Jespersen på syv år.

Lejren har da også gjort, at de to piger er blevet gode venner. 

Essensen af julen 

De fire dage, der går, på lejren, bruger mange andre nok på at lade batterierne op, men selvom det ikke er den klassiske måde at holde juleferie på. Så er der ingen tvivl om, hvordan julen alligevel bliver afspejlet i dagene i Ans.

Læs også Landsby helt uden fyrværkeri: - Det er rigtig hyggeligt

- Hele det der kærlighedsbudskab, som kendetegner julen. Alle er elskede og elsker hinanden. Det er en af de vigtigste ting, og det er også det, vi prøver at sige til børnene den første dag, at her er alle venner, siger Sarah Thun Madsen.