Fri parkering i Silkeborg er en realitet

Et enigt byråd giver to timers gratis parkering til borgerne i Silkeborg

Genrefoto.

I halvandet år vil Silkeborg Torv være en stor byggeplads, og det har politikerne i kommunen nu besluttet at kompensere, ved at give to timers gratis parkering på kommunens parkeringspladser indtil den 1. juli 2017. Det skete på et byrådsmøde mandag.

Det er ingen overraskelse, at forslaget blev vedtaget, da alle partier havde ytret deres opbakning til forslaget, som alle også stemte for.

De to timers gratis parkering gælder på alle kommunens parkeringspladser på Søgade, Rådhuset, Østergade, Mejerigården, Bio's Gård, Bindslevs Plads, Den Kreative Skole og Biblioteket.

Klart flertal for gratis parkering

Eneste undtagelser er 40 pladser på Markedsgade, Hostrupgade, Skoletorvet og Rådhusgade, der kun har møntparkautomater. Den gratis parkering fungerer nemlig på den måde, at hvis man tjekker ud med sit dankort i automaterne inden to timer, er parkeringen gratis.

- Fordelene er, at vi i øjeblikket har byggerod i midtbyen, og på den måde er det en form for kompensation til de handlende og butikkerne. Det er ikke kun en julegave, for vi vil gerne kompensere for rodet under hele perioden, siger Frank Borch-Olsen (K), der er formand for Vej- og Trafikudvalget i Silkeborg Kommune til tv2oj.dk.