Forældre vil indsamle 6.000 underskrifter

Modstanden mod ny skolestruktur i Silkeborg Kommune fører i weekenden til en større underskriftsindsamling

I morgen, lørdag, går flere forældre, lærere og andre bekymrede borgere på gaden i Silkeborg og opland for at indsamle underskrifter.

Fælles for dem alle er, at de er utilfredse med forslaget om, at de 27 skoledistrikter i Silkeborg Kommune skal nedlægges og erstattes af ni skolefællesskaber.

Uvisheden om, hvad den nye skolestruktur vil få af betydning for elever og lærere, har fået særligt forældrene på barrikaderne.

En af de forældre, som har været med til at koordinere indsamlingen, er Nikolaj Fuglsang fra Sejs. Sammen med 15-20 forældre fra landsbyerne Sejs og Svejbæk vil han lørdag stå ved indkøbscentre, sportsbegivenheder og banke på folks døre.

Nikolaj Fuglsang er far til tre børn - de to af dem i skolealderen - og flyttede til den lille by for halvandet år siden. Ligesom så mange andre, frygter han, hvilken hverdag der venter hans børn:

- Vi føler os lidt bondefanget. Vi flyttede her til for, at kunne bo tæt på en god, lokal skole, og nu kan det ende med, at vores børn skal flyttes rundt, siger han til tv2oj.dk.

Høringperiode er snart ovre

Underskriftsindsamlingen lørdag kommer til at foregå i Silkeborg og i de mindre oplandsbyer. Repræsentanter fra 15 af de 27 skoledistrikter har tilkendegivet, at de vil gå på gaden.

Indtil videre er der indsamlet 3.000 underskrifter via en indsamling på internettet, men det er ifølge Nikolaj Fuglsang langt fra et retvisende billede af den utilfredshed, der hersker:

- Vi tænkte, at det ikke kunne være rigtigt, at der ikke var samlet flere underskrifter ind, når modstanden på de sociale medier er massiv, siger Nikolaj Fuglsang.

- Vi håber, at kunne indsamle 6.000 underskrifter.

Underskriftsindsamlingen bliver kickstartet lørdag, men vil løbe frem til høringsperioden slutter den 24. november. Herefter vil underskrifterne blive overleveret til byrådspolitikerne i Silkeborg.

Flertal i Silkeborg sender forslag om skolestruktur i høring