Første kamp efter nye retningslinjer: - Det er dejligt

Onsdag aften spillede ligaherrerne fra Bjerringbro-Silkeborg for første gang under de nye retningslinjer, hvor der må være flere tilskuere.

Stig Bock er trofast fan af Bjerringbro-Silkeborg.

Onsdag aften var en speciel aften i Jysk Arena i Silkeborg. Her blev nemlig spillet den første håndboldkamp efter, at det fredag blev vedtaget af et flertal i folketinget, at der nu må lukkes flere tilskuere ind til eksempelvis håndboldkampe.

Det betød nemlig, at der til aftenens opgør mellem GOG og Bjerringbro-Silkeborg istedet for kun 500 tilskuere nu måtte lukkes op til 1500 ind. Til stor glæde for fansene. 

- Det er dejligt. Stemningen kan ikke opleves på tv, den skal opleves i hallen, lyder det fra Stig Bock, der er trofast Bjerringbro-Silkeborg fan. 

Læs også Hundredvis af studerende får bøder: De fleste laver samme fejl

Til dagens kamp var 850 tilskuere mødt op. 

Har delt hallen i tre zoner 

At der må lukkes flere ind, betyder dog også, at der skal være nogle retningslinjer, som tilskuerne skal følge for, at ikke alt for mange mennesker stimler sammen, og for at de kan føle sig trygge. 

I Jysk Arena prøver man at løse dette med rødt/hvidt afspærringsbånd, som deler hallen i tre zoner, hvor publikum sidder separeret fra hinanden og med hver deres indgang, salgsbod og toiletter. Og det lader til, at det indtil videre virker. 

Læs også Smukfest klar til 2021: Kunstnere afsløret og billetsalg lige om hjørnet

- Der er zoner, der viser hvilken vej, du skal gå, og hvor du skal sidde. Så hvis bare du opfører dig fornuftigt, så er der ingen udfordringer, siger Stig Bock til TV2 ØSTJYLLAND. 

Der var blandt andet sat rødt/hvidt afspærringsbånd op for at inddele hallen i tre zoner. 

Klubben ved, at retningslinjerne kan blive flyttet igen  

I hver zone må der være op til 500 personer, og det glæder også ledelsen ved Bjerringbro-Silkeborg, at de nu kan lukke flere tilskuere ind. 

De er dog opmærksomme på, at retningslinjerne i den nuværende situation, hvor smittetallet stiger, hurtigt igen kan ændre sig. 

- Det er en præmis, at bolden kan blive flyttet hele tiden. Nu er den blevet flyttet til, at vi kan få 500 fordelt på tre zoner, og så ved vi godt, at hvis der kommer coronasmitte i Silkeborg igen, så kan det være, at bolden bliver flyttet et andet sted hen. Det er den præmis, vi må arbejde under. Det er stadigvæk den her sundhedskrise, som er det vigtigste at agere indenfor, siger Jesper Schou, der er administrerende direktør for Bjerringbro-Silkeborg. 

Læs også Skole boomer: Føler sig økonomisk straffet

Tilskuerne var placeret, så de sad afskilt fra hinanden. 

Aftenens opgør mellem GOG og Bjerringbro-Silkeborg endte med en udebanesejr til fynboerne på  36-31.