Fodboldklub køber højskole

Tom bygning kommer på lokale hænder

Den kreative højskole Performers House måtte i december sidste år dreje nøglen om og erklære sig konkurs. Siden da har bygningen på Papirfabrikken i Silkeborg stået tom.

Men nu har en køber meldt sig på banen. Det er byens lokale fodboldhold, Silkeborg IF, der nu købt den 2.800 kvadratmeter store bygning.

Købet blev annonceret i går eftermiddag - samme dag, som klubben i en fondsbørsmeddelelse var nødt til at skrue ned for forventningerne til regnskabet.

Silkeborg IF skriver i en pressemeddelelse, at købet ikke har nogen indflydelse på klubbens likviditet, fordi det bliver finansieret gennem realkreditlån.

Hvad bygningen skal huse fremover, er endnu ikke helt på plads. En del af bygningen skal ifølge klubben blive til et spillested med primært rytmisk musik, men hvad der bliver i de resterende kvadratmeter, må tiden vise:

- Vi har endnu ikke afklaret, hvad bygningen skal udlejes til, men jeg ser en række forskellige muligheder. Lokalplanen for området har vide rammer, så det kan blive alt indenfor kultur, bolig, liberalt erhverv og butikker, siger adm. direktør i Silkeborg IF, Kent Madsen

Silkeborg IF har i forvejen til huse i netop Papirbabrikken.