Fik brev fra Amalienborg

Sprogkursister sendte nytårsønsker til dronningen og fik hurtig repons

Kursister fra Sprogcenter Midt i Silkeborg fik sig en overraskelse, da de modtog et takkebrev fra Dronning Margrethe.

Årsagen var, at kursisterne, der stammer fra bl.a. Syrien, Iran, Irak og Eritrea, få dage efter nytår og majestætens nytårstale selv skrev og sendte deres egne nytårsønsker til dronningen. Det var en direkte opfølgning på den royale nytårstale, som kursisterne havde hørt.

- Dronningen er jo fællesskabets og dermed alles dronning - også vores elevers. Denne gang talte hun specifikt om at tage godt imod bl.a. flygtninge, som sprogcentret har en del af, og hun sendte en hilsen til udlændinge, der opholder sig her "hvad enten den tid bliver kort eller lang", siger underviser Kirsten Sander Jacobsen.

Ønsker sig fred i Syrien og at bestå eksamen

Ifølge underviseren indeholdt kursisternes taler til Dronning Margrethe mange forskellige ønsker: At bestå eksamen, at finde "hvidt" arbejde, at der bliver varmere i Danmark, og at der bliver fred i Syrien.

Bare få dage efter at sprogkursisterne havde sendt deres taler af sted, lå der et brev i postkassen fra Amalienborg. Her takkede dronningens sekretær varmt på majestætens vegne.

- Det var ikke brevets indhold som sådan, der imponerede mest. Det var mere, at svaret kom så hurtigt, og at kontakten til landets monark var så direkte og ukompliceret, siger Kirstin Sander Jacobsen.

Afdelingsleder på Sprogcenter Midt i Silkeborg Hanne Haahr Jensen er glad for kursisternes oplevelse.

- Det er med til at øge motivationen, når de får en oplevelse af, at det officielle Danmark også tager dem alvorligt, selvom deres formuleringer ikke er perfekte. Brevet fra Amalienborg er med til at skubbe dem i den helt rigtige retning, siger hun.