Fem mænd stjal fem biler

Kammerater blev opdaget i milliontyveri

Foto: Colourbox

En omregistreret bil var ifølge politiet det, der fældede tre unge biltyve fra Østjylland.

De fem mænd er nu sigtet for at have stjålet fem biler fra en autoforhandler i Brande natten mellem torsdag og fredag i sidste uge.

Mændene, hvoraf de to er Aarhus, to fra Silkeborg og en enkelt fra Sabro blev opdaget tilfældigt af en politipatrulje. Betjentene havde bemærket den bil, som den ene af mændene kørte i.

Et hurtig forespørgsel viste, at bilen for nyligt var blevet omregistreret. Den unge mand kunne ikke forklare, hvor han havde fået bilen fra og blev derefter anholdt. Anholdelsen skulle vise sig at blive begyndelsen på en mere omfattende sag.

- Bilen var registreret i hans navn, men der var noget, der virkede underligt ved, at han var ejer af bilen. Vi begyndte derfor ligeså stille at få optrevlet sagen, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den videre efterforskning førte politiet på spor af de fire øvrige mænd, som alle kender hinanden, og senere også de fire biler fra tyveriet.

Bilerne, som mændene stak af sted med, havde en anslået værdi af omkring en million kroner og talte blandt andet en Mercedes og en BMW.

Tyveriet af bilerne var muligt, fordi mændene havde et kendskab til netop autoforhandleren i Brande, oplyser politiet. Mændene vidste derfor på forhånd, hvor nøgler og registreringspapir blev opbevaret.

Alle mændene er nu blevet varetægtsfængslet i sagen.