Fårvang hædret for arbejde med integration

Fårvang kåret som årets lokalområde i Silkeborg

Der var klapsalver og store smil, da Fårvang lørdag blev kåret som årets lokalområde i Silkeborg Kommune. 

Prisen, der er nystiftet, blev blandt andet givet til Fårvang for borgernes store arbejde med at inkludere nytilkomne østeuropæere, der er kommet til i byen i forbindelse med arbejde på en lokal møbelfabrik.

- De har gjort en enorm stor indsats. Fårvang har den særlige udfordring, at de har fået rigtig mange nye borgere til, rigtig mange østeuropæere, og de har været rigtig gode til at inkludere dem i deres samfund og fået skabt nogle gode måder at få dem gjort til en del af samfundet. Og det synes vi, at de skulle have en anerkendelse for, siger Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg Kommune, som lørdag overrakte prisen.

I alt var syv områder indstillet, men valgte faldt altså på Fårvang.

- Jeg er simpelthen så glad, siger Gerda Jessen, der er sognepræst i Fårvang.

Hun fortsætter:

- Jeg synes, Fårvang er et skønt sted at bo, der sker så meget, og der er så mange folk, der har lyst til at yde en indsats, så jeg synes, at vi har fortjent at vinde prisen.

Med prisen følger 40.000 kroner, som området ønsker at bruge på at oversætte foreningsbrochurer og tekst på områdets infoskærme til flere østeuropæiske sprog og til en international fest i byen. 

Prisen blev overrakt på Silkeborg Kommunes nærdemokratikonference for de 26 lokalråd og byrådsmedlemmer i Borgerhuset i Virklund Fritidscenter.

Der er omkring 2300 indbyggere i Fårvang, og af dem er cirka hver femte østeuropæer.

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Gerda Jessen, og herunder kan du høre borgmesterens forklaring på, hvorfor Fårvang vandt.