Får dræbt - er det ulven?

Havde bidemærker efter angreb

Foto: Facebook.com / Hans Poulsen

- Skaderne på fårene er som at se et hønsehus, efter at en mink har været på besøg i en blodrus, fortæller Sven Joensen om det syn, der mødte ham mandag formiddag på en mark i Midtjylland.

Tre kilometer derfra er der fotograferet en ulv, og nu frygter lammeproducenten, at den selvsamme ulv har angrebet hans får.

- Jeg var ude ved den her flok søndag middag, og der var der ingen problemer. Men da jeg var derude mandag klokken 10 og skulle fodre dem, er det anderledes.

I indhegningen befandt der sig cirka 330 får, men nu mangler der otte af dem, siger han til Berlingske.

- Fårene plejer altid at komme blæsende ned til min fodervogn, men denne gang står de stille. Lige foran mig ligger der en, der er stendød. Da jeg undersøger de andre, viser det sig, at i alt to af dem er dræbt. Flere andre ligger og raller, mens resten af flokken bare står og ingenting vil, siger Sven Joensen

Seks får aflivet på stedet

Ud af de i alt 14 angrebne dyr, måtte landmanden aflive seks af dem på stedet. Dyrene havde bidmærker forskellige steder på kroppen.

Sven Joensen er vant til, at ræve viser interesse for hans får, men dette angreb er anderledes i omfang, siger han. Mistanken om et ulveangreb bestyrkes af en anden fårehyrde fra Holstebro.

- Min kollega er af svensk oprindelse, og han kender billedet for ulveangreb. Han siger, at det er helt normalt, at det er mange dyr i flokken, der bliver angrebet. Det er typisk tegn på, at det er en ulv, forklarer Sven Joensen til Berlingske.

Meldt til politiet

Sagen er nu anmeldt til politiet, og Sven Joensen har taget kontakt til regionens statslige vildtforvalter for at få klarhed over dødsårsagen.

Selvom landmanden skal betale en selvrisiko for at udbetalt forsikringssummen på de afdøde dyr, understreger han, at han ikke er modstander af, at ulven igen er at finde i den danske natur. Men han ønsker, at der er mere opmærksomhed omkring bivirkningerne af ulvens tilbagekomst.

- Hvis det viser sig at være en ulv, så vil jeg gerne have, at vi får diskuteret følgerne af, at den er tilbage. Det har altså konsekvenser, siger Sven Joensen.