Falske sælgere af hjemløses avis

Silkeborg har den seneste uge haft besøg af østeuropæere, som illegalt sælger de hjemløses avis "Hus Forbi".

Falske sælgere har den seneste uge stået ved blandt andet Kvickly og foran Føtex i Silkeborg, hvor de har solgt de hjemløses avis "Hus Forbi".

Det irriterer de hjemløse, og i fredags anmeldte John Eckhardt fra Kirkens Korshær sælgerne til politiet. Det skriver Midtjyllands Avis.

- Det irriterer vores brugere, at der kommer østeuropæere til byen som illegalt sælger deres aviser. Det gør det jo sværere for de autoriserede sælgere at tjene penge. Det kan ende med konflikter på gaderne mellem de to grupper, siger John Eckhardt, til avisen.

Han opsøgte både torsdag og fredag sælgerne - som beskrives som sigøjnere - på Torvet. Sælgerne kunne ikke fremvise et sælgerkort og et sygesikringsbevis, som de autoriserede sælgere skal kunne fremvise.

- Derfor meldte jeg det til politiet, siger John Eckhardt.

Politiet har ledt efter de østeuropæiske sælgere, men har ikke haft held med at finde dem.

- Vi har desuden hørt, at østeuropæerne kopierer de hjemløses sælgerkort. Det er dokumentfalsk. Og hvis de sælger uden at have et sælgerkort på sig, er det en overtrædelse af dørsalgsloven. Det vil vi selvfølgelig gerne bremse, konstaterer vicepolitikommissær Morten Nielsen fra politiet i Silkeborg.

Han opfordrer til at man er mere varsom med at købe avisen fra sælgere, som ikke er i besiddelse af et sælgerkort.

Det er uvist, hvor de falske sælgere får aviserne fra. Men redaktøren på "Hus Forbi", Jens Høvsgaard, oplyser, at der ikke har været indbrud på avisens lagre.

- En mulighed er, at nogle af vores sælgere sælger avisen lidt billigere end den normale udsalgspris til østeuropæerne. Jeg har hørt om disse sælgere fra andre dele af landet end Silkeborg, men jeg betegner det ikke som et stort problem, siger Jens Høvsgaard til Midtjyllands Avis.

Opfattelsen er dog en anden blandt de hjemløse.

- De skal ikke tage arbejdet fra os. Jeg var med til at jage nogle af østeuropæerne ud af byen i sidste uge, fortæller Jens Bøtker, som er én af de autoriserede sælgere af "Hus Forbi" i Silkeborg.