Falsk hjemmehjælper skræmmer

Politiet opfordrer alle til at være opmærksomme på, hvem de lukker ind

02:07

1 af 2

Silkeborg Kommune har skærpet opmærksomheden efter at flere ældre den seneste tid har været udsat for at få besøg af falske hjemmeplejere.

I slutningen af sidste uge var det en 82-årig kvinde på Lyngbygade, der fik besøg af en falsk hjemmeplejer, som sammen med en medgerningsmand slap væk med arvesmykker og et kontantbeløb fra kvindens hjem.

I samme uge havde også Inga Jacobsen besøg af det som politiet formoder er den samme falske hjemmehjælper.

- Jeg var virkelig bange. Hun springer ind i entreen med det samme, uden at jeg får sagt noget. Hun siger, det er fra kommunen, og jeg kunne ikke nå at sige noget, siger Inga Jacobsen, der er pensionist i Silkeborg.

Tjek legitimation

Hos både politiet og Silkeborg Kommune råder man de ældre til at være meget opmærksom på, hvem de lukker ind og at bede om legitimation, hvis ikke man forventer at få besøg fra kommunen.

- Det er et tilbagevendende problem. Med jævne mellemrum bliver de ældre opsøgt af de her falske hjemmehjælpere. Er de i tvivl om, hvorvidt legitimationen er gyldig, så ring til hjemmeplejen, siger Niels Christian Larsen, vicepolitiinspektør fra Midt- og Vestjyllands Politi i Silkeborg.

Se Inga Jacobsen i videoen herover.