Falsk anmeldelse: Knivoverfald i Silkeborg var opdigtet historie

18-årige kvinde erkender, at hun løj om knivoverfald

Overfaldet skulle efter kvindens første oplysninger have foregået på et stisystem ved Arendalsvej i det nordlige Silkeborg Foto: Google Street View

Foto: Google Maps

1 af 2

Lørdag kunne TV 2 | ØSTJYLLAND fortælle den alvorlige historie om en 18-årig kvinde, der var blevet udsat for et knivoverfald på Arendalsvej i det nordlige Silkeborg. Det skulle være sket fredag aften kl. 21.30. Nu viser det sig, at overfaldet slet ikke har fundet sted.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser nemlig, at efterforskningen af sagen har ført til, den 18-årige kvinde har erkendt, at der er tale om et opdigtet knivoverfald.

Umotiveret: Kvinde snittet med kniv

I første omgang lød det, at kvinden var sluppet med mindre skrammer under overfaldet, fordi et ældre ægtepar, som gik tur med deres hund, forstyrrede gerningsmanden.

Min datter skal bare have ro

På tv stillede faren til den 18-årige kvinde, John Rothborg Mortensen, sig frem lørdag og fortalte om episoden, og hvordan hans datter havde det. Nu er han naturligvis meget chokeret over den seneste udvikling i sagen.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at det her ville ske. Nu må vi i familien bede om fred for at få vores datter på højkant igen. Hun skal have noget hjælp, siger John Rothborg Mortensen, til tv2oj.dk.

Johns datter blev overfaldet: Nu håber han på hjælp fra vidner

Han er i det hele taget rigtig trist over hele forløbet.

- Vi er kede af den medieomtale, sagen har fået, når det nu viser sig at være, som det er, fortæller faren.

Fandt aldrig ægtepar

Politiet efterlyste i weekenden vidner og det ældre ægtepar, uden at der kom nogle henvendelser. Meget naturligt fordi der simpelthen ikke har fundet et overfald sted.

Kvinden gav ellers et udførligt signalement af gerningsmanden, og politiet fik da også tips, der for størstedelens vedkommende gik på mandens nationalitet.

TV 2 | ØSTJYLLAND har forgæves forsøgt at få en kommentar fra politiet blandt andet til, hvad motivet for den falske anmeldelse skulle være. Men Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der grundet de særlige omstændigheder ikke gives yderligere kommentarer til sagen.