En verdensmester og en europamester dyster: Hvem kommer først til Randers

To søskende som tilmed er henholdsvis europamester og verdensmester vil samle penge til corona-forskning ved at konkurrere om at komme først til Randers

Mesterskaberne i sommeren 2020 er aflyst, men for topatleter er der stadig en form, der skal vedligeholdes. 

Derfor har 28-årige Line Brandt Pedersen, der er europamester i triatlon, nu udfordret sin 23-årige bror Mads Brandt Pedersen, der er verdensmester i kajak i en dyst: Hvem kommer hurtigst fra Silkeborg til Randers?

Line Brandt Pedersen skal benytte sine tre discipliner: Svømning, cykling og løb, mens broderen skal tage hele turen i kajak. I alt er det 70 kilometers sejlads på Gudenåen. 

Indsamling og livestreaming

Dysten bliver ikke bare til glæde for søskendeparret. For samtidig bliver kapløbet centrum for indsamling af penge til coronaforskningen på Aarhus Universitet. Og som en ekstra bonus kan sportshungrende seere se med på en livestreaming. 

- Da det ene mesterskab efter det andet blev aflyst, indså jeg, at jeg var nødt til at gøre noget andet for at motivere mig til at holde træningen ved lige. Samtidig vil jeg gerne støtte kampen mod corona. Herfra voksede ideen, siger Line Brandt Pedersen.

Følg dysten på Facebook

Søskendeparret har valgt at gøre dysten til en begivenhed, som bliver offentlig tilgængelig på de sociale medier.

Atleterne har besluttet, at de penge som bliver indsamlet ved kapløbet skal doneres til virusforsker og professor Søren Riis Paludan og det coronavirus forskningsprogram, som kører på Institut på Biomedicin på Aarhus Universitet.

Virusforsker Søren Riis Paludan er rørt over søskendeparrets støtte til hans forskning i corona-virus.
Virusforsker Søren Riis Paludan er rørt over søskendeparrets støtte til hans forskning i corona-virus. Foto: Lars Kruse/Aarhus Universitet

 Skulderklap

Her arbejder forskere på højtryk med at udvikle en ny vaccine mod covid-19 og nye test- og behandlingsmuligheder til corona-patienter. Professor Søren Riis Paludan er berørt over atleternes udmelding.

- Det er fantastisk generøst af Line og Mads at stille sig selv til rådighed til fordel for forskningen. Vi har brug for alle midler og opbakning fra samfundet til at skabe mere viden om coronavirus. Denne event oplever vi som et tillidsfuldt skulderklap til os på universitetet, og det er vi meget taknemmelige for, siger Søren Riis Paludan.

Kapløbet finder sted den 9. maj kl. 10 - 14.45

Sådan forløber eventen