Elinstallation formentlig årsag til brand på bosted: Beboer løsladt

Brandtekniske undersøgelser konkluderer, at det formentlig var et en elinstallation, der var årsag til branden på det tidligere Hotel Impala i Silkeborg

00:15

Video: Peter Erfurt

Den 10. august brød et bosted i Silkeborg i brand. Bostedet var hjemsted for omkring 30 flygtninge, de fleste af dem enlige mænd.

Efter branden blev en 21-årig flygtning fra Afrika varetægtsfængslet og sigtet for brandstiftelse.

I dag, tirsdag, melder Midt- og Vestjyllands Politi dog, at man efter brandtekniske undersøgelser på bostedet har fundet ud af, at en elinstallation formentlig var årsag til branden.

- Konklusionen på undersøgelserne er, at det med overvejende sandsynlighed var varmeudvikling i en eltavle, der antændte branden, skriver Midt og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Der udbrød torsdag den 10. august brand i det tidligere Hotel Impala, der fungerede som bosted for flygtninge.

Bygningen, der tidligere hed Hotel Impala, fungerede som boliger til flygtninge i Silkeborg Kommune. En af beboerne var den 21-årige mand, som blev sigtet for brandstiftelse og efterfølgende varetægtsfængslet i 28 dage efter et grundlovsforhør den 11. august.

Den 21-årige mand er efter konklusionen på de brandtekniske undersøgelser blevet løsladt. Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at sigtelsen opretholdes rutinemæssigt, mens de afventer den sidste dokumentation i sagen.

Slukningsarbejdet tog det meste af natten

Branden brød ud torsdag eftermiddag 16.30, og brandfolk måtte arbejde på slukningen det meste af natten.

- De var færdige på stedet omkring kl. 4 i nat. Ringgaden var spærret, fordi brandfolkene pumpede vand fra søen til at slukke flammerne, lød det fra vagtchefen i sidste uge. 

Læs også Stor brand hærger hjem for flygtninge

De omkring 30 flygtninge, der havde hjemme på bostedet måtte forlade bygningen, da branden brød ud. De blev efterfølgende indkvarteret i Vestergadehallen.