Ekspert: Det er en rekord!

Gigant-malle er den største nogensinde

00:57

1 af 2

Nu burde der ikke længere være nogen tvivl:

Den gigantiske malle, der for kort tid siden blevet fanget i nærheden af Silkeborg, er det største, der nogensinde er trukket op af vandet af en lystfisker i Danmark.

Det fastslår biolog Henrik Carl fra Zoologisk Museum. Han er medlem Rekordudvalget, der administrerer og godkender danske lystfiskerrekorder.

Ifølge ham er der ikke tidligere fanget maller, der er større end den 33,5 kilo tunge malle, Horsens-fiskeren Morten Rasmussen fangede.

- Det er helt klart en rekord. Det kræver blot, at lystfiskeren indsender et billede med et målebånd eller lignende, og at vægten, som vejede fisken, bliver godkendt, siger Henrik Carl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Kæmpefisk fanget: 33,5 kg

Henrik Carl understreger, at Morten Rasmussen endnu ikke har henvendt sig med sin fangst. Derfor vil han nu selv forsøge at overtale den østjyske fisker til at få rekorden registreret.

- Rekordlisten er jo kun noget værd, hvis den er opdateret og korrekt. Derfor skal malle-fangsten selvfølgelig på.

Rekordudvalget holder sit næste møde i september. Henrik Carl håber, at den østjyske malle på dette møde kan blive anerkendt som en rekord.

Den store østjyske malle er formentlig udsat i midten af 70'erne. Den er nu indleveret til Aqua i Silkeborg, hvor den fortsætter sine dage i et akvarium.

Lystfiskeren Morten Rasmussen ønsker ikke at fortælle, hvor den præcist er fanget. Han håber, at der gemmer sig flere store maller på samme sted.

Tilbage i 1700-tallet er der muligvis fanget maller, der er større end den nyfangne østjyske maller. Da disse maller ikke er fanget af lystfiskere, tæller de ikke med.

I videoen over artiklen kan du se den store malle svømme rundt i sit nye hjem i Aqua Silkeborg.