Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Meget tyder nu på, at en ny gangbro på Gudenåen mellem Teglgårdsparken og Pramdragerparken ved Truust bliver til virkelighed. Det glæder sommerhusejere og campister i området.

Efter flere års arbejde er der nu udsigt til, at sommerhusfolket i Truust får en bro over Gudenåen med direkte adgang til Trækstien, der er blevet et populært trækplaster for turister.

Det er Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen, der står bag den populære sti.

Broen skal efter planen placeres mellem de to sommerhusområder Teglgårdsparken og Pramdragerparken ved Truust.
Broen skal efter planen placeres mellem de to sommerhusområder Teglgårdsparken og Pramdragerparken ved Truust. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Broen skal efter planen placeres mellem de to sommerhusområder Teglgårdsparken og Pramdragerparken ved Truust.

- Campingpladsen bliver fyldt op, og sommerhusene bliver fyldt op med både ejere og lejere. Vi vil bruge broen rigtig meget, siger Ole Ravnsbæk Nielsen, formand for grundejerforeningen Teglgårdsparken i Truust, til TV2 ØSTJYLLAND.

Den nye gangbro bliver 22 meter lang og er af metal. Den bliver med to betonfundamenter og har blandt andet plads til folk i rullestol, så de også har mulighed for at komme ud i det naturrige område.

Gavner hele lokalsamfundet

Anni Vagnsø Enemark camperer på den nærliggende campingplads, og hun håber også på, at planerne om den nye bro bliver til virkelighed.

- Det er et lille minus nu for campingpladsen, at når skal vi derover, så skal vi have fat på vores bil. Det er lidt træls, siger campist Anni Vagnsø Enemark.

Den nye gangbro bliver 22 meter lang og vil komme til at ligne broen her – Kjællinghøl-broen ved Bjerringbro som også krydser Gudenåen.
Den nye gangbro bliver 22 meter lang og vil komme til at ligne broen her – Kjællinghøl-broen ved Bjerringbro som også krydser Gudenåen. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Prisen på broen kommer til at løbe op i omkring 1,6 millioner kroner. Men ifølge Naturstyrelsen Søhøjlandet er finansieringen ikke helt på plads endnu.

Ole Ravnsbæk Nielsen mener ikke, at det kun er de lokale, som vil få glæde af en ny bro over Gudenåen, men at hele lokalsamfundet og turismen vil få gavn af broprojektet.

- Det vil give et dejligt stort løft til hele området og ikke mindst Silkeborg by. Selv kulturen i Silkeborg vil få en løft op af, fordi turister vil gå eller cykle over på trækstien og videre til Silkeborg, siger Ole Ravnsbæk Nielsen.

Ole Ravnsbæk Nielsen tror på, at kan broen stå færdig i efteråret 2021 eller tidligt i 2022.

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

Dagens mest læste