Dronningen indvier den nye Silkeborg Kirke

Ved en særgudstjeneste søndag formiddag skal Hendes Majestæt Dronning Margrethe og biskop Henrik Wigh-Poulsen genindvie Silkeborgs største kirke

Dronningen deltager i genindvielsen af Silkeborg Kirke. Foto: Axel Schütt - Scanpix

Kirken ligger midt på Torvet i Silkeborg. Foto: Google Street View

1 af 2

Det seneste år har Silkeborg Kirke på Torvet været lukket for at gennemgå en større renovering. Nu er kirken klar til igen at slå dørene op, og den bliver således genindviet med fornemt besøg fra Hendes Majestæt Dronningen og biskop i Aarhus Stift, Henrik Wigh-Poulsen.

Alt sammen sker ved en højmesse i kirken kl. 10. Her er alle stole reserveret, så der bliver propfyldt i kirken. Det bliver biskoppen samt kirkens sognepræster, der står for selve gudstjenesten.

Dem, der ikke har fået en plads indendørs, er velkommen til folkefest på kirkepladsen kl. 11.30 efter gudstjenesten.

Læs også Dronningen fejrer sin fødselsdag i Aarhus

Under renoveringen har kirken fået nye stole, nyt gulv, nyt varmeanlæg, fået optimeret de tekniske installationer, og så har både alter og orgel fået en større overhandling. 

En af grundene til, at Hendes Majestæt tager del i genindvielsen, er at hendes fond har bidraget til, at det store arbejde kunne føres ud i livet. Derudover har kirken selv samt en lang række lokale donorer skudt penge i renoveringsprojektet.  

02:42

En ekspert mener, at folkekirken har et branding-problem. Se mere om hvorfor i interviewet her. 

Luk video