Drømmer om at møde en ulv

Skoleelver dyster om at møde en ulv

02:15

1 af 2

To skoleelever fra 8. klasse i Virklund ved Silkeborg drømmer om at møde en ulv i levende live.

Derfor er de med i Verdensnaturfondens konkurrence om at komme til Finland, møde en ulv, og blive ambassadører for ulvene.

- Jeg kunne virkelig godt tænke mig at se en ulv, men det er jo lige før, at det er umuligt at se en i Danmark, eller det er det jo ikke, for der er nogen, men de er virkelig svære at finde, så det kunne være fedt at se en, siger Simon Rust Nielsen, der er skoleelev fra Virklund.

Se: Stor interesse for ulvemøde

De to drenge har allerede kvalificeret sig til at gå videre i konkurrencen ved at skrive en ansøgning og lave en kort video.

- Vi har undersøgt alt, det vi kan, om ulven, så vi er godt forberedt på den, siger Lasse Thorsø Nielsen, der også er skoleelev fra Virklund.

Drengene er gået videre i konkurrencen, og i den kommende weekend skal de dyste mod fire andre hold kandidater i finalen.

Vinder drengene konkurrencen skal de udover rejsen til Finland være ambassadører for ulvene og rapporterer om dyret og finde måder at udbrede kendskabet til det.

- Og fortælle danskerne, hvad det er. At den ikke er farlig. Det er der jo mange, som går rundt og tror, men det er den jo ikke. Det, synes jeg, kunne være spændende at fortælle, siger Lasse Thorsø Nielsen.

Du kan se mere om konkurrencen og de to drenges drøm om at møde ulven i tv-indslaget øverst på siden.