Dorthe sorterer tøj og møbler til flygtninge

Dorthe Jensen er en af de mange østjyder, der den seneste måned arbejder frivilligt for at hjælpe de mange flygtninge, der strømmer ind over landets grænser

01:28

1 af 2

Der er stor lyst til at hjælpe de mange flygtninge, der i øjeblikket kommer til Danmark.

I Silkeborg har Dorthe Jensen lavet sin garage om til en slags station, hvor tøj, møbler og andre ting bliver samlet, inden de skal ud til flygtningene.

Dorthe Jensen er en del af det frivillige netværk venligboerne, som indsamler og uddeler ting til de mange flygtninge.

- De familier, der bliver placeret, for at undgå, at vi er for mange, der kommer - så har vi egentlig aftalt, at vi leverer her på adressen, og så sørger jeg for - ikke nødvendigvis at holde overblikket over de ting, der er samlet ind - men bare at have et sted, det kan være, forklarer Dorthe Jensen.

Flere østjyder melder sig som frivillige

Hun er langt fra den eneste, der ønsker at hjælpe flygtninge. Hos Dansk Flygtningehjælp i Aarhus har man alene i september modtaget flere henvendelser, end de normalt får på et helt år.

Og selvom Dorthe Jensen bruger mange timer på at sortere de forskellige ting, hun opbevarer i garagen, så er det en lille pris for den glæde hun giver:

- Det er fantastisk; den dér glæde, når man møder familierne. Egentlig ville de gerne betale for det, men det har de ligesom ikke midler til.

Mød Dorthe Jensen i sin garage øverst på siden.