Dømt for falsk anmeldelse

19-årig anmeldte voldtægt

En 19-årig kvinde er blevet dømt for falsk anmeldelse af voldtægt i Silkeborg.

Vi skal tilbage til den 3. marts. Telefonen ringer hos politiet. En 19-årig kvinde fortæller, at hun er blevet voldtaget af nogle mænd i en baggård i Silkeborg. Politiet gik straks igang med at efterforske sagen.

Efterforskningen viste, at kvindens anmeldelse var usand. Det viste sig også, at den 19-årige kvinde var opmærksomhedsforstyrret - hvilket angiveligt har ført til, at hun har foretaget en sådan anmeldelse.

I Retten i Viborg erkendte kvinden blankt, at hendes beskyldninger mod to mænd var grundløse. Derfor er hun nu blevet dømt for falsk anmeldelse.

Forud for den pågældende aften havde kvinden forklaret, at hun havde indtaget en del alkohol samt taget medicin for opmærksomhedsforstyrrelser. Hun var blevet væk fra sin veninde og havde mødt et par mænd, som talte engelsk til hende. Det gjorde hende tilsyneladende forvirret og bange, og pludselig troede hun, at hun var blevet voldtaget.

Senere fandt kvinden ud af, at det var ren indbildning.

En speciallæge i retten bakkede op om, at kvindens sygdom var veldokumenteret. Derfor fik hun en betinget dom på 30 dages fængsel. Det skriver mja.dk.