DF'er forlader Silkeborg Byråd

Efter at være blevet valgt til Folketinget har Karina Due (DF) valgt at træde ud af Silkeborg Byråd

Dansk Folkepartis nyvalgte folketingsmedlem Karina Due har valgt at forlade Silkeborg Byråd.

Ved folketingsvalget i torsdags sikrede hun sig et af partiets 15 nye mandater, og hun stod da i den situation med en plads i både Silkeborg Byråd, Regionsrådet og Folketinget.

Derfor har hun været nødt til at tage stilling til, hvilken af sine tillidsposter, hun ville vinke farvel til, og valget er faldet på Silkeborg Byråd.

Se: Hun har tredobbelt mandat

- Det er været helt overvældende at blive valgt til Folketinget, og jeg er utrolig glad for den tillid, som så mange har givet mig. Mit valg til Folketinget betyder så også, at jeg må sige farvel til enten min post i byrådet eller til min post i regionsrådet. At sidde tre steder er simpelthen for meget. Fravalget er så efter svære overvejelser faldet på byrådet, siger Karina Due i en pressemeddelelse.

Hun peger på de store besparelser i Region Midtjylland som årsagen til, at hun har valgt at blive i regionsrådet.

- Der er netop blevet indgået forlig om en spareplan til næsten 700 millioner kroner i regionen. Det er en stor politisk udfordring for alle, og jeg har altså besluttet mig for at tage ansvar og påtage mig min del af udfordringen ved at blive i regionsrådet, siger Karina Due.

Kuno Danielsen fra Kjellerup overtager Karina Dues plads i Silkeborg Byråd.