Derfor fik Casper sparket

Borgmester: Samarbejdet med ekskluderet Venstre-politiker har været svært

02:40

1 af 2

At Venstre i Silkeborg valgte at smide det unge byrådsmedlem Casper Mouritsen ud af partiet, skyldes ikke, at han stemte imod byggeriet af en parkeringskælder på Torvet midt i byen.

Det forklarer borgmester Steen Vindum (V) i et interview på TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften.

Ifølge Steen Vindum er han i forbindelse med diskussionen om parkeringskælderen åbent blevet kritiseret af Casper Mouritsen.

Derudover har Casper Mouritsen i løbet af sine tre måneder som Venstre-politiker været svær at samarbejde med, forklarer Steen Vindum.

- Når vi har valgt at afbryde samarbejdet med Casper Mouritsen, så skyldes det, at vi igennem længere tid har oplevet, at samarbejdet har været svært. Det har kulmineret med hans udtalelser i forbindelse med torve-sagen, hvor han har udtalt, at jeg er ekstremt manipulerende. Men det handler ikke udelukkende om hans seneste udtalelser, siger Steen Vindum.

Se: Smidt ud af Venstre

Det 23-årige byrådsmedlem er efter eksklusionen nu løsgænger i Silkeborg Byråd, noget han har prøvet før. Casper Mouritsen har haft en turbulent tid i byrådet.

Han blev valgt ind for Socialdemokraterne ved kommunalvalget i 2013. Her kunne han tilsyneladende ikke falde til, og han valgte at blive løsgænger, inden han fik en plads i Venstres byrådsgruppe.

- Vi smider ham ikke ud, fordi han har sagt nogle ting nu. Vi smider ham ud, fordi vi igennem længere tid har oplevet, at det at samarbejde med Casper har været svært. I forhold til samarbejdsklimaet i Venstre-gruppen har vi vurderet, at vi ikke tror på det fremadrettet, forklarer borgmester Steen Vindum.

Se hele interviewet med borgmester Steen Vindum i videoen øverst i artiklen.