Derfor er de bedst i Silkeborg

Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg hædret

På Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg gør de tingene på en lidt anden måde end på andre af landets hospitaler.

Og det bliver der lagt mærke til.

Mandag fik hospitalet overrakt Dagens Medicins hæderspris, Den Gyldne Skalpel.

- Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg får Den Gyldne Skalpel, fordi hospitalet, som et af de få i landet, har formået at tage patienten alvorligt og sætte patienten i centrum, siger Nicolai Dølner, chefredaktør for Dagens Medicin.

Han fortsætter:

- Det lyder som en banalitet og som en nem ting at gøre. Det er en banalitet, men det er ikke en nem ting at gøre, kan man se rundt om i Danmark. Det, som man gør i Silkeborg, er, at man tager patientens forløb utrolig alvorligt. Det skal være kort og koncentreret, og patienten skal meget hurtigt komme ind og få af vide, hvad denne fejler, der skal lægges en plan og behandlingen skal i gang. Det er det, man har formået at gøre i Silkeborg.

Center modtager gylden skalpel

Mandag formiddag kunne sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) på vegne af Dagens Medicin overrække prisen til Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg.

- På Diagnostisk Center har de flyttet om på personalegrupperne, og man har fået personalet til at arbejde sammen på andre måder, end man gør på mange andre sygehuse. Det vil sige, at man er fuldstændig koncentreret om den patient, der skal ind og behandles. Alle personalegrupper grupperer sig rundt om patienten, så man meget hurtigt, ofte i løbet af én dag, kan få patienten analyseret og forløbet sat i gang, siger Nicolai Dølner.

I videoen øverst på siden kan du høre Nicolai Dølner fortælle mere om, hvorfor det blev Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, der løb med hæderen.

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord

Anders Pedersen, bagergården Hinnerup

play Fordobling af salget: Østjyderne mæsker sig i fastelavnsboller som aldrig før

20210113-211942-A-1920x1280we

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente