- Der er et liv efter fodbolden

Mange fodboldspillere tager ikke en uddannelse på universitetet.

Nye tal fra Aarhus Universitet viser, at elitesportsudøverne gennemfører flere kurser og består flere fag.

Men mens nogle elitesportsfolk har fart på både sportskarrieren og uddannelsen, så er der en stor gruppe sportsfolk, der nærmest ikke findes på universiteterne - nemlig fodboldspillerne.

Emil Scheel, der er professionel fodboldspiller i Silkeborg IF, er en af dem, de få, der er ved at uddanne sig. Han er ved at tage en uddannelse i Statskundskab.

Se også: Fodboldspillere vil uddannes

Han mener, at grunden til, at mange professionelle fodboldspillere ikke tænker på uddannelsen er, at de er fokuserede på deres fodboldspil og de penge, de kan tjene på det:

- Så har man flere penge, end man plejer at have, også i forhold til ens kammerater, der måske begynder at studere - og det kan godt blive en sovepude for mange, siger Emil Scheel til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at han har fået nogle skub hjemmefra, der har gjort, at han har valgt at uddanne sig ved siden af fodboldkarrieren, og at han har været god til at tænke langsigtet:

Se også: Sportsfolk klarer sig bedre i skolen

- Der er et liv efter fodbolden, og vores karriere er kort, så det er vigtigt at have noget at falde tilbage på, siger han.

Og uddannelsen behøver ikke at gå ud over fodboldspillet, fortæller Emil Scheel:

- Jeg tror, jeg bliver en bedre fodboldspiller og en bedre studerende ved at kombinere de to ting. Det siger sig selv, at hvis vi har haft en dårlig kamp, så kan jeg ikke sidde og surmule over det til forelæsningerne - der er jeg nødt til at høre efter, og jeg får et afbræk, siger han og fortsætter:

- Det samme gælder til fodboldtræningen. Hvis jeg har en presset tidsplan på universitet og en masse eksamener og opgaver og ting, jeg skal læse, så er det rart at kunne komme ud og få et afbræk.

Hør Emil Scheel fortælle mere om, hvad han tror, årsagen er til, at mange fodboldspillere ikke uddanner sig, og hvad gevinsten kan være i at kombinere de to ting i videoen øverst på siden.

20210114-034943-4-1920x1920we

30-årig narkohandler afsløret på Snapchat

Samsøfærge

play Ny Samsøfærge prøvesejles: Topfart og brændstofforbrug testes

Vaccine

Vaccinationscentre i stress-test: 9200 midtjyder skal vaccineres i dag

piraten djurs sommerland

Disse østjyske kulturinstitutioner må åbne – men gør det ikke

12f65654-7240-4ef8-8000-1f0e5cd02ae7

Her er vores kort på hånden i den danske teststrategi

20200204-233208-L-1920x899we

Kunder raser: Har ikke fået penge retur for aflyst koncert