Den mest tossede idé vinder - så i dag ejer de en campingplads

Ida og Kasper Dresen er i gang med fjerde sæson som campingpladsejere, og de har ikke fortrudt, selv om Ida en gang imellem savner syge- og øv-dage.

- Nogle gange følger vi lidt den filosofi, at den, der har den mest tossede idé, er den, der får ret, og det gør jo så, at vi står her med fire børn og en campingplads.

Ordene kommer fra Ida Dresen. Sammen med sin mand Kasper ejer hun Søhøjlandets Familiecamping ved Gudenåen og tæt på Truust.

De er i gang med fjerde sæson, efter at de skiftede dagligdagen i København ud med campinglivet i Østjylland.

- Der er nok nogle folk eller ægteskaber, hvor man vil tænke, at det var laveste fællesnævner, som skulle være målestok for retningen, men det er det altså ikke nødvendigvis her, tilføjer Ida Dresen.

TV2 ØSTJYLLAND har besøgt parret flere gange og fulgt deres nye liv, som adskiller sig markant fra det tidligere, hvor hun var molekylærbiolog, og han var politibetjent.

- Jeg var med i en reaktionsenhed i København, hvor vi primært havde med terror og mulig terrorbekæmpelse i København at gøre, og vi brugte meget af vores hverdag på, at passe på København i forhold til mulige hændelser, forklarer Kasper Dresen.

Han savner ikke jobbet, hvor han kunne blive kaldt på arbejde på alle tider af døgnet.

- Det, jeg savner, er kollegaerne i politiet, men nu har jeg jo verdens bedste kollega i min kone, siger Kasper Dresen.

- Vi et helt vildt forskellige og har hver vores områder, som vi er gode til, og vi har meget stor respekt for, at vi er gode til noget forskelligt. Det er meget sjældent, at vi egentlig er uenige om, hvem der har ansvaret for eller er god til noget, supplerer verdens bedste kollega.

Der er altid noget at lave

Senest TV2 Østjylland mødte parret, var i 2020, hvor de fortalte om deres mange ambitioner og drømme.

Campingpladsen skulle være for hele familien, og der skulle være masser af bondegårdsdyr. Derfor droppede de også det tidligere navn Truust Camping, da de overtog, og erstattede det med Søhøjlandets Familiecamping.

Foruden den daglige drift af campjngpladsen har ejerne også mange andre opgaver som her at banke 150 stolper i jorden til en hestefold.
Foruden den daglige drift af campjngpladsen har ejerne også mange andre opgaver som her at banke 150 stolper i jorden til en hestefold.

Nu er de godt i gang med deres fjerde campingsæson, og det går godt. Også med at forøge antallet af dyr. Der er både kommet høns og grise til, og da TV2 ØSTJYLLAND besøger parret, er de i færd med at banke 150 hegnspæle i jorden til at indhegne godt tre hektar mark til hestefold.

- Der er sgu altid noget at gå i gang med. Der er altid den daglige drift, der skal klares, men så er der også hyggeprojekter som det her, siger Kasper Dresen.

Fire sæsoner hidtil har ikke været nok til at indfri parrets ambitioner, og det sker heller ikke lige foreløbigt, erkender de grinende.

- Vi havde en femårsplan, da vi startede, men den kan jeg godt skyde en hvid pil efter nu. Der er vi nok henne i en ti plus-plan, siger Kasper Dresen.

2022 har hidtil været et godt år med mange gæster på campingpladsen.
2022 har hidtil været et godt år med mange gæster på campingpladsen.

Ingen reklame det første år

Gæster har de dog – og flere og flere.

- Vi kunne i hvert fald mærke det her i Kristi himmelfartsferien og i pinsen. Jeg tror aldrig, vi har haft så travlt før. Der følte vi næsten, vi blev rendt lidt over ende, siger Kasper Dresen.

De ved ikke helt, om det øgede antal gæster skyldes, at flere gennem de seneste coronaår har holdt ferie i Danmark, eller de også har fået et godt ry blandt campister.

- Vi lavede absolut ingen markedsføring det første år, for vi syntes, vi skulle have et projekt, vi kunne vise frem først, og så er det gået stille og roligt fremad siden da, siger Ida Dresen og tilføjer:

- Det gode ved campister er, at de snakker med hinanden på andre pladser, så om det også er et udtryk for, at folk begynder at synes, at her er hyggeligt være og høre om os, ved vi jo ikke rigtigt.

Mere og mere hjemligt

De har ikke fortrudt deres farvel til karriereræset, men én ting savner Ida Dresen dog.

- At kunne tage en sygedag eller en øv-dag en gang imellem. Det kan vi godt savne. Når børnene er syge, eller man bare ikke har mere energi og er træt og brugt. Der er jo ikke andre, der kommer end os.

Hun føler sig efterhånden godt hjemme på pladsen, og det bliver bedre og bedre i takt med, at familien, som foruden far og mor tæller fire børn, får sat deres eget præg på campingpladsen. Der kan dog komme en dag langt ude i fremtiden, hvor det er slut, vurderer Ida Dresen.

- Jeg ved ikke nødvendigvis, om jeg kan se mig selv her om 30 år. Så tror jeg, vi skal finde på noget nyt.

Så langt frem tænker Kasper Dresen dog ikke. Der er rigeligt med aktuelle problemstillinger at forholde sig til, lader det til.

- Vi er kun kommet i gang. Jeg synes der er lang vej endnu, for der er meget, der skal laves, og som jeg gerne vil have fingrene i på pladsen. Jeg har jo kun lige fået vendt det første blad i bogen, så der er jo lang vej endnu, siger Kasper Dresen.