Den Kongelige Ballet besøger Silkeborg: - Helt perfekt

Den lokale balletskole i Silkeborg varmede op for nogle af landets bedste dansere i en tæt pakket skov på friluftsscenen

Flotte kostumer og spidse tæer indtog tirsdag friluftsscenen i Silkeborg, og det er ikke hvilke som helst tåspidser, der er på besøg.

Det var nemlig Den Kongelige Ballet, der var rykket ud i landet, og det trak mange mennesker til for at se de talentfulde dansere. 

- Niveauet er helt oppe i toppen. Det er helt perfekt, siger Tammy Sørensen, der er leder af Byens Balletskole i Silkeborg, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Udover Den Kongelige Ballet var der også optræden af den lokale balletskole.
Udover Den Kongelige Ballet var der også optræden af den lokale balletskole.

Det var ikke helt tilfældigt, at Tammy Sørensen var til stede. Byens Balletskole stod nemlig for opvarmningen, inden de professionelle indtog scenen. 

Det er sejt

Og selvom de selv dyrker den klassiske kunstform, havde de svært ved ikke selv at blive blæst bagover, da blandt andet den kendte ballet ”Svanesøen” blev udført af landets bedste dansere.

- Jeg synes, det er sejt, for når man bliver stor, kan man også lære noget af det, siger Sophie Holme, der går til ballet på skolen i Silkeborg.

Sophie Holme fortæller, at hun også godt kunne tænke sig at blive balletdanser en dag.