Demonstrationer flere steder

To foreninger demonstrerer senere mod islamisering

Billedet er fra Pegidas demonstration i Aarhus mandag den 19. januar.

Både i Silkeborg og Aarhus vil der mandag aften være demonstrationer imod islamisering af Danmark.

Det er foreningen Stop Islamisering Af Danmark (SIAD) og foreningen Pegida, der i dag forsøger at vise deres holdning til islamisme.

For SIAD's vedkommende er demonstrationen er et led i en større kampagne, hvor man demonstrerer hver 14. dag i de større danske byer. Demonstrationen finder starter kl. 18 på Torvet i Silkeborg.

I Aarhus begynder Pegidas demonstration ligeledes kl. 18. Her vil demonstranterne gå fra Den gamle By og drage mod Klosterport. Her lyder budskabet:

Se: Demonstration går i gang

- Vi opfordrer til samarbejde uanset politisk holdning, således vi kan stå sammen om kampen imod ekstrem islamisme og i fællesskab tage afstand fra ekstrem islamisme. Ekstrem islamisme tager ikke hensyn til hvilken politisk holdning det enkelte individ bakker op om, siger arrangør af Pegidas demonstrationer Daniel Holm i en pressemeddelelse.

I Silkeborg er en moddemonstration med navnet 'Silkeborg mod fremmedhad' blevet stablet på benene. Mangfoldighedsdemonstrationen begynder på mandag klokken 18 på Skoletorvet og går gennem byen til Søndertorv, hvor blandt andet folketingsmedlem Christian Juhl fra Enhedslisten og det radikale byrådsmedlem Johan Brødsgaard holder tale.