Debat om Flintas tackling

Panelet i Fodbold med Horup debatterer Dennis Flintas tackling på Andreas Cornelius

28:02

1 af 2

I denne uges Fodbold med Horup her på TV 2 | ØSTJYLLAND er Silkeborg IFs Dennis Flintas tackling på FCKs Andreas Cornelius i fokus.

Episoden skete i de to klubbers opgør i weekenden og kostede Andreas Cornelius en brækket ankel, som formentlig holder angriberen ude i omkring seks måneder.

Men var tacklingen så slem, som den er blevet gjort til mange steder, eller er det på grund af det uheldige udfald. Det bliver blandt andet diskuteret i denne uges Fodbold med Horup.

Se: Ingen er mere ked af det end mig

Flertallet i panelet mener, at dommeren i kampen gjorde rigtig ved at tildele Dennis Flinta et gult kort i situationen.

- Jeg mener stadigvæk, at forseelsen er til gult, men at konsekvensen er til rødt kort, men det er jo ikke det, man dømmer ud fra. Han (Dennis Flinta, red) går ind i en tackling fra siden, og han kommer en anelse for sent til at ramme bolden. Det er en situation, man ser tonsvis af gange i fodboldkampe, men det er heldigvis meget sjældent med så alvorlige konsekvenser, siger Ekstra Bladets Allan Pedersen.

Bo Henriksen, der er træner i AC Horsens, er af en anden opfattelse.

Se: Dommer: Burde give rødt kort

- Der er ikke nogen tvivl om, at forseelsen er til rødt, men når man ser den første gang, så er den ikke til rødt, men når dommeren står så tæt på, så burde han have fået rødt kort, siger træneren.

Silkeborgs Morten Beck Andersen mener, at det er på grund af skadens omgang, at diskussionen omkring tacklingen har fyldt så meget de seneste dage.

- Min oplevelse af det inde på banen er en helt anden. Jeg oplever det ikke så slemt. Jeg får den opfattelse af, at han vrikker om og er meget, meget uheldig. Jeg kan se på klippet her i tv, at han rammer ham, men man kan også se, at han ikke har til hensigt at skade ham. Det tror jeg ikke på. Jeg tror mere, at det er på grund af udfaldet, at det er blevet kørt op, og det synes jeg godt nok er urimeligt for Dennis Flinta, siger Morten Beck Andersen, der mener, at det var fair med et gult kort.

Du kan se hele diskussionen omkring tacklingen og hele denne uges Fodbold med Horup i videoen øverst på siden.