- De er gemt ikke glemt

Konsulent om søskende til handicappede

01:07

1 af 2

Det er svært at være søskende til en handicappet bror eller søster, og sol og vind kan ikke deles lige i en familie med handicap. Sådan lød det i studiet onsdag aften, da socialpædagisk konsulent i Silkeborg Kommune Malene Gerd Petersen var i studiet på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Silkeborg Kommune kører i øjeblikket flere såkaldte søskendekurser, der fokuserer på, at sætte de raske søskende i fokus, for de bliver ofte glemt både derhjemme men især i folkeskolen.

- Jeg har til gode, at blive kontaktet af en folkeskole, der gerne vil sætte fokus på det her, for det er helt ukendt, at de har det svært, siger Malene Gerd Petersen.

Se: - Mit navn er Bines søster

Det er nogle meget specielle vilkår søskende til handicappede vokser op under, og ifølge den socialpædagogiske konsulent har det store konsekvenser for børnene, at viden ikke findes i folkeskolen. Nogle af problemerne kan være den måde, kammeraterne i skolen omtaler den handicappede bror eller søster på.

- Det største problem er, at når der er så lidt viden, så bliver der mange fordomme. Da jeg for eksempel var barn, var idiot en diagnose, så hvis man nu snakkede om mobbeord i skolen, som ofte er handicapdiagnoser, så kunne man starte der, og så ville de måske føle sig mere mødt, siger Malene Gerd Petersen.

Se interview med Malene Gerd Petersen i videoen øverst i artiklen.