Dårlig økonomi fjerner fokus

BSV-spiller ærgrer sig over problemer

Kasper Nielsen har haft den økonomiske krise i håndboldverdenen tæt inde på livet, da hans tidligere klub GOG Svendborg gik konkurs for to år siden. Efter EM i Østrig i 2010 stod han pludselig uden klub.

Siden er Kasper Nielsen, som i øjeblikket er med landsholdet til EM i Serbien, skiftet til Bjerringbro-Silkeborg, hvor økonomien er sund, og alt er godt.

Men landsholdsspilleren er alligevel ærgerlig over at høre om den seneste undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut (Idan), der viser, at klubberne igen i år ser ud til at komme ud med rekordunderskud.

- Tallene peger i den forkerte retning. Det er da faretruende, at det går den vej. Vi føler ellers selv, at der kommer flere og flere mennesker i hallerne, siger Kasper Nielsen, da han hører tallene.

Må dreje nøglen om
Foreløbig 11 ud af 23 regnskaber afslører et gennemsnitligt underskud på 7,4 millioner kroner i regnskabsåret 2010/11. Året før lød underskuddet på 2,8 millioner i gennemsnit.

Det kan betyde, at nogle klubber må dreje nøglen om, og det er ikke en sjov oplevelse, kan Kasper Nielsen berette om efter sin bratte afsked med GOG.

- Nu er det et overstået kapitel og ved at være længe siden. Vi er alle sammen kommet videre, men det er da klart, at det betød, at der var en periode med meget fokus på tingene uden for banen.

- Vi ville helst koncentrere os om at spille håndbold og få de ting til at virke, men økonomien fjernede rigtig meget fokus væk fra håndbolddelen.

- Der blev brugt mange kræfter på at fokusere på den økonomiske del og på hvordan, man kunne hjælpe klubben, husker Kasper Nielsen.

- Generelt er vi jo ansat til at spille håndbold.
Kasper Nielsens nuværende klub BSV kunne i år fremvise et flot overskud på 750.000 kroner, så al fokus kan i dag rettes mod at spille håndbold.

- Jeg er nu ansat i Bjerringbro-Silkeborg, og for tiden har jeg ikke den mindste frygt for, at min løn ikke bliver udbetalt til tiden. For det gør den altid, understreger Kasper Nielsen.