Dagens helt: Ulrik reddede hund ud af brændende bygning

Brandmand fik først et tag i hovedet og reddede efterfølgende en hund

01:42

1 af 2

En brand i Pederstrup udviklede sig dramatisk, da en hund skulle reddes ud af den brændende bygning.

- Jeg kommer ind og er ved at afsøge et rum derinde, og så er der en reol med en hylde næsten helt nede ved jorden. Så ser jeg sådan en lille sød snude, der lige stikker lidt frem dernede. Så tænker jeg, det var sgu da hunden, der var der, siger brandmand Ulrik Kofoed.

Der var undervejs bekymringer for, at hunden ikke ville overleve branden, så der var naturligvis stor glæde og lettelse fra hundens ejer, da Ulrik Kofoed kom ud med hunden.

- Hunden er meget forskrækket og skræmt, og så ud til ejeren med den, og det blev han glad for, det kunne man se. Det virkede som om, det hang lidt i luften, at den nok ikke havde klaret hele branden, siger Ulrik Kofoed.

Dramatisk nat: Brandmand ramt af tag og hund reddet ud

Undervejs i redningsaktionen opstod der pludselig lidt drama, da et tag væltede ned samme sted, som Ulrik Kofoed stod og arbejdede. Men selv om episoden så voldsom ud, slap han helt uskadt fra det.

- Jeg er ved at kigge ind i huset. Så jeg havde sådan en varmesøger, jeg står og kigger ind med. Så hører jeg noget, der skratter og brager lidt, så tænker jeg, det gælder om at komme væk. Så kommer jeg væk, så får tagrenden lige fat i hjelmen, så den lige ryger af. Men så ellers blev jeg ikke rigtig ramt, siger Ulrik Kofoed.

Øverst i artiklen kan du høre brandmand Ulrik Kofoeds fortælle om sin oplevelse