Dæmningsskred aflyste tog: Kørslen er genoptaget

Arriva har siden mandag aften aflyst tog på strækningen mellem Silkeborg og Laven.

Arriva har erstattet en række tog med busser tirsdag.

  

OPDATERET KLOKKEN 15

Arriva oplyser, at al kørsel på strækningen mellem Aarhus og Herning er genoptaget. Første tog fra Aarhus mod Herning kører således klokken 15, mens første tog fra Herning mod Aarhus kører klokken 15.07.

Skal du med toget mellem Silkeborg og Aarhus tirsdag, er det en god idé at indregne lidt ekstra rejsetid i din tidsplan.

Læs også Skovsvin og miljøsyndere skal straffes hårdere

Alle tog mellem Laven og Silkeborg er nemlig aflyst tidligst frem til middag, oplyser Arriva.

- Der har været et dæmningsskred. Det vil sige, at undergrunden under skinnerne er skredet en lille smule, fortæller Thomas Fog-Petersen, der er PR og Communication Officer hos Arriva.

Omkring klokken 7.30 begyndte Banedanmark at kigge på skinnerne. Foto: Peter Erfurt

Derfor blev det sent mandag aften besluttet, at der ikke skulle køre tog på strækningen, indtil det hele var nærmere undersøgt. I stedet har Arriva indsat togbusser som erstatning.

Indtil videre håber vi på, at der kan køre tog igen omkring middag.

Thomas Fog-Petersen, PR og Communication Officer hos Arriva

Alle de hurtige tog mellem Aarhus og Silkeborg er erstattet af togbusser på hele strækningen, mens de tog, som stopper ved alle stationer, er erstattet af busser mellem Laven og Silkeborg.

- Indtil videre håber vi på, at der kan køre tog igen omkring middag. Men det afhænger meget af de undersøgelser, som Banedanmark laver for os tirsdag morgen, siger Thomas Fog-Petersen.

Forlænget rejsetid

Derfor kan de rejsende tirsdag godt forvente, at rejsetiden bliver noget længere end normalt, fortæller Karsten Nielsen, der er vagthavende trafikleder ved Banedanmark til tvmidtvest.dk.

- Det er tålmodighed, de rejsende skal væbne sig med. Vi forventer forlængede rejsetider på mellem 35 og 40 minutter. Så tag hjemmefra i god tid og hold øje med rejseplanen.

Læs også Storbrand på losseplads: Tonsvis af affald står i flammer

På grund af aflysningerne på strækningen har det også været svært for Arriva at få de tog frem, der kører mellem Herning og Skjern.

Nogle af de afgange har derfor også været ramt af aflysninger.

Strækningen mellem Laven og Svejbæk ligger langs vandet. Det er her, der er sket et dæmningsskred. Foto: Google Maps