Cykelstjerne forsvundet

Vinderen af årets Tour de France udbeliver formentlig fra Jyske Bank Grand Prix.

Vinderen af årets Tour de France, ame­rikanske Floyd Landis, er sporløst for­svundet, efter at UCI i går offentlig­gjorde, at en rytter fra årets Tour er testet positiv for brug af doping.

Ifølge Ekstra Bladet er den afslørede rytter ingen ringere end Floyd Landis, der som alle andre etapevindere blev testet efter sin etapesejr i Morzine. Avisen mener at vide, at hans test var positiv.

UCI har dog ikke offentlig­gjort datoen for testen. Landis er udeblevet fra løb i Holland i går og i Danmark i dag.

- Det er med stor beklagelse, vi må meddele, at Floyd Landis næppe stiller op til torsdagens cykelløb i Silkeborg. Vores hollandske partner Cycling Service har oplyst os, at vi ikke skal forvente, at den amerikanske Tour-vinder er med fly SK1245, der lander i Tirstrup kl. 10.20, lyder det i en pressemeddelelse fra løbsarrangør af Jesper Tikøb.

Stillede ikke til start

Cycling Service blev sent onsdag aften underrettet om, at Floyd Landis ikke stillede til start i gadeløbet Acht van Chaam i Holland i går.

I samarbejde med Cycling Service har de danske løbsarrangører forgæves forsøgt at komme i kontakt med Floyd Landis, hans private agent og hans sportsdirektør på Phonak.

- Men alle synes at være gået under jorden, lyder det.

På spørgsmålet om, hvorvidt Landis er den afslørede rytter, siger UCIs irske præsident Pat McQuaid i dag til Ekstra Bladet:

- Det kan jeg ikke sige. Men jeg kan sige, at jeg er utrolig vred over denne sag. Det er hele cykelsportens troværdighed, der er på spil nu.