Campingfolket rykker ind

Campingsæsonen blev fredag flere steder skudt i gang

02:15

1 af 2

Fredag begyndte campingsæsonen flere steder i Østjylland, og det til stor glæde for campisterne, som endelig kan køre campingvognen på plads og rejse forteltet.

I de kommende dage ventes mange at køre vognene i stilling på de østjyske campingpladser, og derfor skulle der fredag gøres klar til det første store påskerykind.

Fredag begynder sæsonen blandt andet hos Terrassen Camping i Laven ved Silkeborg.

- Påsken er starten på sæsonen for os. Vi starter altid ugen før påske, og folk glæder sig helt vildt, og der er en fantastisk god stemning, siger lejerchef Vivi Noble fra Terrassen Camping.

I 2014 var der i gennemsnit 3,6 procent flere overnatninger på de danske campingpladser end året inden, og den udvikling, tror lejerchefen, vil fortsætte.

- Vi har store forventninger. Nu har vi haft nogle år med rigtig godt vejr i Danmark og ikke så godt vejr sydpå, så det regner vi med fortsætter, siger Vivi Noble.

Grethe Møller, der er pensionist fra Ikast, har gennem 30 år været fast inventar på campingpladsen i Laven, og hun er glad for at endelig at komme ud af vinterhiet.

- Så snart solen begynder at skinne, så kriller det, og så skal vi bare af sted, siger hun.

Du kan se mere om campingpladsen i tv- indslaget øverst på siden, hvor du også kan blive klogere på, hvad en "halvellever" er.