Byens nye live-spillested

Koncerter og teater i tidligere højskole

Fodboldklubben Silkeborg IF har gjort det, og nu gør kommunen det også: Køber sig ind i den tidligere kreative højskole Performers House.

Byrådet i Silkeborg Kommune har besluttet sig for at købe bygningen, der går under navnet Kedelhuset på Papirfabrikken i Silkeborg.

Bygningen skal fremover huse som en ny livescene med plads til koncerter, teater og konferencer.

- Vi får et helt nyt kraftcenter til livemusik og teater, som står mål med en by af vores størrelse. Vi giver hele kulturlivet et løft gennem bedre faciliteter til de mange foreninger, som er med til at skabe et levende kulturliv i byen, siger borgmester Steen Vindum (V) i en pressemeddelelse.

Kedelhuset skal ifølge borgmesteren supplere nogle af byens eksisterende spillesteder såsom Rampelys og Jysk Musikteater. Hvordan det i praksis skal ske, skal kommunen nu finde ud af i samarbejde med de lokale foreninger.

Det, der dog ligger fast, er, kommunens ambitioner. Kedelhuset skal være en markant spiller på det østjyske marked. Lokalerne er i forvejen udstyret med alt lige fra lys- og lydudstyr til elevator og gode handicapforhold.

- Vi skal sammen se på mulighederne for, at Kedelhuset kan blive anerkendt som et regionalt spillested med en musikprofil, som Kulturministeriet vil støtte, så vi på den måde får statslig medfinansiering. Det vil styrke musiklivet i Silkeborg, siger borgmester Steen Vindum.

Købet af Kedelhuset fører ikke flere driftskroner med sig, så aktiviteterne skal kunne finansieres inden for de nuværende rammer.

Silkeborg Kommune skal betale 8,8 millioner kroner for at Kedelhuset ud af konkursboet, der er tilbage fra Performers House.