Bydel får ny, uønsket vej: Vi er blevet kørt over

Eriksborg Allé skal videreføres for at hjælpe trafikken til et nyt boligområde. Det går dog stik imod de ønsker, Erik Rasmussen og de nuværende beboere har.

På trods af en indædt kamp med massevis af underskrifter og utilfredshed på et borgermøde, må Erik Rasmussen og en lang række andre silkeborgensere se sig trumfet af behovet for gode tilkørselsforhold.

En ny bydel, Eriksborg, er nemlig under opsejling med omkring 3800 nye beboere, og den slags kræver adgang til biler. Derfor har politikerne efter indstilling fra forvaltningen besluttet at videreføre den eksisterende Eriksborg Allé, så den bliver gennemgående og derved får et øget tryk af bilister.

- På en eller anden måde bliver jeg trist. Jeg bliver trist over, at vi beboere er blevet kørt over, siger Erik Rasmussen, der er formand for grundejerforeningen Salvievej.

Grafikken her viser, hvordan vejens fremtidige forløb kommer til at se ud. I den nye bydel skal der være 3.800 boliger, et erhvervsområde, et bydelscenter og altså ordentlige tilkørselsforhold.

Plan- og Vejudvalgets beregning viser, at mellem 1700 og 2700 bilister i døgnet vil køre på vejen. Samtidig viser beboernes egne beregninger, at tallet vil ligge mellem 8 og 10.000 bilister.

- Jeg både håber og frygter at trafikken kommer op på de tal, som vi tror, den gør, og at det bevirker, at vi endelig får lukket Eriksborg Allé ved 100-meterskoven, siger Erik Rasmussen.

De nuværende beboere vi mødte torsdag, er da heller ikke ligefrem begejstrede for udsigten til flere biler og en gennemgående vej. Det er nemlig hovedsageligt børnefamilier, der lige nu bor i området, og de frygter for sikkerheden.

Derfor er Betina Iversen og familien også klar til at tage konsekvensen, når det bliver en realitet.

- Så flytter vi simpelthen. Min søn, der bor lige overfor, har to børn, og det kommer ikke til at ske. Så flytter vi. Sådan er det bare, siger hun.

Det er da også særligt børnene, Erik Rasmussen har haft for øje i sin modstand mod vejen.

- Vi frygter alle sammen det med den berømte bold, der løber ud på vejen med et barn efter sig – og så sker det, der ikke må ske, siger han.

TV2 ØSTJYLLAND ville gerne have interviewet de politikere, der stemte for vejføringen. Det har desværre ikke været muligt. 

Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune har besluttet, at Eriksborg Allé skal forlænges til Nebelgårdsvej. Men det synes borgerne i området ikke om, da det betyder, at der i fremtiden kommer til at køre tusindvis af biler på vejen.