Butiksdøden er kommet til Silkeborg

Flere østjyske handelsbyer plages af et stigende antal tomme butikker – i Silkeborg står 13 butikslokaler tomme. Det får de tilbageværende butikker til at tænke i alternativer.

Vi hører det igen og igen: Nethandel hitter.

Flere og flere vælger stadig at handle ved at trykke nogle få gange på computeren i stedet for at transportere sig ind til byen, finde en p-plads og lede efter den butik, der har netop den vare, de skal bruge.

Det kan nu mærkes på strøget i Silkeborg, hvor antallet af tomme butikker stiger.

- Jeg synes, det var frustrerende at se, at der er mennesketomt i byen, siger butiksejer Käthe Bundgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Alternative veje

Käthe Bundgaard ejer butikken Bundgaards i Silkeborg midtby, og den nuværende situation har betydet, at hun har været tvunget til at tænke i nye baner, hvis hendes butik skal overleve.

De manglende kunder i butikken har blandt andet fået butiksejer Käthe Bundgaard til at fokusere mere på butikkens webshop.
De manglende kunder i butikken har blandt andet fået butiksejer Käthe Bundgaard til at fokusere mere på butikkens webshop.

- Jeg har holdt online modeshows, lagt videoer op på Instagram og Facebook for at holde kunderne knyttet til butikken, forklarer hun.

Den største trussel mod butikkerne i Silkeborg er nethandlen. Og ifølge de forbipasserende, TV2 ØSTJYLLAND snakkede med i Silkeborg midtby fredag formiddag, er der flere grunde til, at netop det hitter.

- Det er nemt, og så kan man sidde derhjemme og ordne det hele, siger Anja Møller fra Gjern.

- Det er billigere, nemmere og så kommer det lige til døren, siger Fillip Simoensen fra Them.

Ingen katastrofe

Selvom mange butikker står tomme, er der ifølge City Manager i Silkeborg Pernille Perigaard ingen grund til at råbe vagt i gevær.

For udviklingen åbner nye muligheder, lyder det. 

- Man er måske også bare lidt i en omstrukturering, hvor folk flytter og skifter lidt rundt. Lige nu står der lidt tomt, men lad os nu se, om der ikke kommer noget nyt, spændende ind, siger City Manager i Silkeborg Pernille Perigaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Men den udmelding vækker harme hos butiksejer Käthe Bundgaard, der mener, at Silkeborg er og altid har været en god handelsby.

- Det er forfærdeligt, afslutter hun.