BSV indleder Champions League med nøglekamp i Schweiz

Skal Bjerringbro-Silkeborg gøre sig håb om Champions League-avancement, vil en sejr over Schaffhausen lune.

Foto: Johan Gadegaard - Scanpix

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) skal gerne på pointtavlen fra første færd, når holdet torsdag klokken 20 indleder gruppespillet i håndboldherrernes Champions League på udebane mod schweiziske Kadetten Schaffhausen.

De to hold er på papiret regnet som de to svageste i den otte hold store gruppe, og derfor er kampen vital, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at besætte en af de seks øverste pladser, der udløser avancement.

DR's håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen kalder det en nøglekamp, hvor den forsvarende danske mester bør have en realistisk chance for at hente en sejr.

Læs også Århus taber endnu engang i herre-håndboldligaen

- Det er nærmest den vigtigste kamp. Schaffhausen har fået en dårlig start på sæsonen, så BSV bør gå efter to point, siger Krogh Jeppesen.

Han mener, at BSV bør have som målsætning at gå videre, selv om det må forventes, at Kiel, Flensburg-Handewitt, Barcelona, Paris Saint-Germain og Veszprem besætter fem af de seks pladser, der giver videre deltagelse.

I så fald må BSV slås med Schaffhausen og polske Wisla Plock om den sidste plads.

- Plock og Schaffhausen er hold, som et dansk mesterhold bør måle sig med, og det tror jeg, BSV kan. Plock vil måske have et lille plus, men med en intakt BSV-trup er det 50/50, siger Krogh Jeppesen, der spillede i BSV fra 2007 til 2010.

Læs også Sejren smidt væk i Cigaræsken

 BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen fortæller, at truppen har i sinde at smide benovelsen over at skulle møde de mange storklubber.

- Overordnet set arbejder vi sportsligt på at levere den overraskelse, det vil være, hvis vi sniger os videre. Men det vil kræve alt af alle, siger træneren og ser frem mod torsdagens åbningskamp mod Schaffhausen:

- Det er et stærkt og bredt hold med megen Champions League-erfaring, men selv om vi spiller ude, har jeg en tro på, vi kan måle os med dem. Vi er taget til Schweiz for at lave den første overraskelse, siger Peter Bredsdorff-Larsen.