BSV har kurs mod CL-avancement efter triumf i nøglekamp

Bjerringbro-Silkeborg har gode chancer for at avancere i Champions League efter storsejr over Wisla Plock

Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Foto: Bo Amstrup - Scanpix

1 af 3

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) kan tillade sig at drømme realistisk om avancement fra gruppespillet i herrehåndboldens Champions League.

Søndag blev det på hjemmebane til en sejr på 33-24 over polske Wisla Plock i et opgør, der blev kategoriseret som en nøglekamp.

Med sejren er BSV på fire point for fire kampe, mens Plock har et point. Kadetten Schaffhausen er uden point, og to hold trækker sorteper i kampen om at gå videre fra gruppen.

Læs også Kasper Hvidt: Champions League er nærmest spild af tid

På forhånd har eksperter vurderet, at BSV, Wisla Plock og Kadetten Schaffhausen skal kæmpe om sjettepladsen - den sidste plads, der udløser avancement.

BSV lagde ud med at slå Schaffhausen i første spillerunde og kunne altså bringe sig selv i en favorabel position med endnu en af slagsen over Plock.

Det lod til at motivere BSV fra første minut. Trods nederlag i de fire seneste kampe spillede det danske hold med stor selvtillid.

Læs også BSV: Vi skal slå Plock for at drømmen lever

Holdet scorede nærmest efter behag og udnyttede, at det polske forsvar ikke var afstemt.

De to hold fulgte hinanden til 4-4, men derfra tog BSV afstand til 7-4. I den periode tog målmand Søren Rasmussen godt fra mellem stængerne.

Den første danske føring på fire scoringer blev en realitet ved 11-7, hvorefter polakkernes træner kaldte til timeout.

BSV fastholdt dog kontrollen, og efter de havde været foran med fem mål, sluttede første halvleg 18-14.

Ikke mindst den tårnhøje Nikolaj Markussen stod stærkt i billedet med fem mål i de første 30 minutter.

Læs også BSV forlænger med cheftræneren

Han fortsatte med at sætte præg på kampen fra starten af anden halvleg. Det samme gjorde Michael V. Knudsen, der var blevet sin skade kvit.

Han sloges i vanlig stil inde på stregen, og da han elegant scorede sit fjerde mål til 22-17, begyndte det så småt at ligne et stort dansk resultat.

Wisla Plock lignede ikke et hold, der troede på et comeback, og BSV fastholdt grebet om kampen.

En overgang førte BSV med ti mål, men en sejr på ni overskydende mål var rigeligt til at sikre et af klubbens mest imponerende resultater. 

Bj.bro/Silk.-Wisla Plock 33-24 (18-14)

Bj.bro/Silk.:  Nikolaj Markussen 7, Michael V. Knudsen 7, Johan Hansen 6, Stefan Hundstrup 4, Allan Damgaard 3, Sebastian Skube 2, Kristian Klitgaard 2, Kristian Ørsted 2

Wisla Plock:  Gilberto Duarte 6, Sime Ivic 4, Dmitry Zhitnikov 3, Tiago Rocha 2, Maciej Gebala 2, Michal Daszek 1, Adam Wisniewski 1, Valentin Marian Ghionea 1, Tomasz Gebala 1, Marko Tarabochia 1, Lovro Mihic 1, Rodrigo Corrales Rodal 1

Udvisninger: Bj.bro/Silk. 4, Wisla Plock 6

Tilskuere: 2.008

  Foto: Bo Amstrup - Scanpix