Børnejournalist vil fortsætte i samme spor

11-årige Bertram Lyngby Filipsson fra Silkeborg blev søndag udklækket som børnejournalist, og drømmen er nu at gøre faget til sit levebrød engang i fremtiden

00:57

1 af 2

Bertram Lyngby Filipsson er en ud et kuld på 21 børn fra folkeskoler i hele Danmark, som har gået på Børnenes Hovedstads børnejournalist-uddannelse i Billund. En uddannelse skabt af Billund Kommune i samarbejde med LEGO Fonden.

Søndag var der dimission, og her fik den silkeborgensiske dreng overrakt prisen for "Bedste Scoop". Hæderen fik han for sin historie om den danske astronaut Andreas Mogensen.

Bertram er børnejournalist: Sejt at tale med Andreas Mogensen

- Det var rigtig fedt, og jeg havde lidt regnet med at vinde prisen, for det var virkelig et scoop at få lov til at interviewe ham. Han var stille og rolig og hele nede på jorden, fortæller han til tv2oj.dk.

Vil møde en masse nye mennesker

Erfaringer gennem uddannelsen har nu gået den unge dreng blod på tanden i forhold til journalistfaget.

- Jeg vil gerne fortsætte i samme retning og blive journalist. Det er et spændende job, hvor man får lov til at møde en masse nye mennesker, lyder det fra Bertram Lyngby Filipsson.

Uddannelsen er et pilotprojekt for elever i femte klasse. Tovholderne på projektet er Børnenes Hovedstad, som driver og finansierer det i samarbejde med DR Ultra, Berlingskes Kids News, Syddansk Universitet og Microsoft.

Bertram Lyngby Filipsson har blandt andet været i praktik hos Berlingske og Microsoft. De mange oplevelser har givet ham lysten til at fortælle og undre sig over hverdagens finurligheder.

Se hele interviewet med den unge journalist øverst på siden