Borgmester: Silkeborg tjener stort på golfturnering

Silkeborg kan tjene mange millioner kroner på, at Lars Larsen næste år rykker sin golfturnering til byen

Borgmester Steen Vindum (th) forventer, at Silkeborg kommer til at tjene godt på golfturneringen Made in Denmark, der næste år kommer til byen.

Beslutningen om at flytte European Tour-turneringen Made in Denmark fra Himmerland til Silkeborg i 2018 vil betyde indtægter for lokalsamfundet på mange millioner kroner.

Hvis alt flasker sig, forventer vi op mod 100.000 gæster og en bruttoindkomst til lokalområdet på omkring 100 millioner kroner.

Borgmester Steen Vindum (V) om forventningen til Made in Denmark

Silkeborg-borgmester Steen Vindum (V) vurderer, at byen brutto kan tjene 100 millioner kroner på begivenheden, som dynekongen Lars Larsen står for.

- Jeg er utrolig glad for, at vi er lykkedes med at trække Made in Denmark til Silkeborg. Hvis alt flasker sig, forventer vi op mod 100.000 gæster og en bruttoindkomst til lokalområdet på omkring 100 millioner kroner, siger Vindum i en pressemeddelelse.

Læs også Lars Larsen forklarer: Derfor rykker turnering til Silkeborg

Silkeborg Ry Golfklub dannede tirsdag rammen, da nyheden om at European Tour-turneringen rykker til Silkeborg efter fire år på det Lars Larsen-ejede Himmerland Golf & Spa Resort. 

De første tre udgaver af Made in Denmark resulterede i rundt regnet 250.000 tilskuere tilsammen.

En effektanalyse gennemført af Aalborg Universitet efter 2016-udgaven af Made in Denmark viste, at de mange golfturister genererede en merindtægt i det nordjyske lokalsamfund på godt 62 millioner kroner.

Det er indtægter, der i 2018 vil tilfalde det midtjyske område med Silkeborg som omdrejningspunkt.

- Silkeborg bliver sat på det internationale landkort, og vi sætter handling bag ønsket om, at Silkeborg er Danmarks outdoor-hovedstad. Silkeborg er partner i den europæiske kulturhovedstad Aarhus 2017, og jeg ser Made in Denmark som en fortsættelse i 2018 af det gode samarbejde med de øvrige østjyske kommuner, siger Steen Vindum.

Læs også Borgmester vil tilbageerobre golfturnering fra Silkeborg

Foruden mange tusinde overnatninger på hoteller i Silkeborg-, Skanderborg- og Aarhus-området, vil områdets turistattraktioner og golfklubberne i Golf Gudenå tjene penge på eventen.

De professionelle spillere skal kæmpe om 1,8 millioner euro, hvilket svarer til cirka 13 millioner danske kroner, i præmiepenge.

I år afholdes turneringen som planlagt i Himmerland.

02:12

VIDEO: Lars Larsen fortæller om baggrunden for at flytte turneringen til Silkeborg.

Luk video