Borgmester: Der er håb for de fyrede medarbejdere på Tvilum

Steen Vindum (V) håber, at Tvilum får så meget gang i hjulene, at de kan ansætte de resterende 91, der ikke i første omgang blev plads til i virksomheden

02:27

Det er et spørgsmål om tid, før møbelvirksomheden Tvilum igen får gang i hjulene, så alle medarbejdere igen kan komme på arbejde. Sådan lyder det forhåbningsfuldt lørdag eftermiddag fra Silkeborg Kommunes borgmester Steen Vindum. 

Læs også Medarbejder på Tvilum: Vi kørte på kro og fejrede det

Fredag aften blev det offentliggjort, at en investorgruppe havde købt Tvilum. Den er bestående af møbelvirksomheden Viking Trading ApS som hovedinvestor samt Tvilum-stifterfamilien og Tvilums administrerende direktør, Torben Porsholdt, der fortsætter som administrerende direktør i det nye selskab.

Jeg tænker, det må være midlertidigt. Jeg håber, at virksomheden får godt gang i det, og så får de forhåbentligt deres arbejde tilbage.

Steen Vindum, borgmester

Mange åndende lettet op, men for 91medarbejdere er Tvilum indtil videre fortid. Dem har investorgruppen ikke fundet plads til i den nye virksomhed.

- Jeg tænker, det må være midlertidigt. Jeg håber, at virksomheden får godt gang i det, og så får de forhåbentligt deres arbejde tilbage. Jeg noterer mig, at det er lokale der overtaget virksomheden, og det tænker jeg betyder, at de vil udvikle den og ikke afvikle den, siger borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

01:40

VIDEO: Her kan du se hele interviewet med borgmester Steen Vindum.

Luk video

Kommune vil tage action

Den 2.februar gik det op for medarbejderne, at virksomheden Tvilum var i økonomisk krise. 700 medarbejdere fra virksomheden tre fabrikker i Fårvang, Kjellerup og Polen blev sendt hjem. Senere samme dag kom det frem, at virksomheden var gået konkurs.

504 af medarbejderne i Danmark kan beholde deres job, og borgmesteren i Silkeborg Kommune er fortsat optimistisk for de 91 medarbejdere, der nu står uden arbejde, men står klar med hjælp, hvis ikke deres arbejdspladser på Tvilum genskabes.

Læs også Lettede tillidsmænd på Tvilum: - Vi har siddet på nåle

- Det er naturligt, at ikke alle arbejdspladser som forstætter i et nyt selskab. Jeg er ked af det på vegne af de omkring 100, der ikke beholdt deres job. Dem er jeg selvfølgelig bekymret for. Men lur mig om ikke Tvilum får godt gang i hjulene igen og at flere får deres job igen. Uanset hvad så vil vi i Silkeborg Kommune tage action og sørge for at de kommer over i et nyt job, siger borgmester Steen Vindum.

Virksomheden er Silkeborg Kommunes største produktionsvirksomhed. 

Øverst i artiklen kan du se et tv-indslag om den lettede by Fårvang.

03:45

VIDEO: Her kan du se et interview med Tvilums tillidsmænd, da de havde fået nyheden om, at en stor del af arbejdspladserne var sikret.

Luk video