Bog i hundeskind udstilles

På Museum Jorn i Silkeborg kan man fra september måned få sig en absurd oplevelse, når bogen Don Quichotte udstilles - indbundet i ægte hundeskind

Museum Jorn i Silkeborg åbner dørene op for en noget bizar udstilling, når de den 11. september inviterer deres gæster til at lære den verdensberømte arkitekt Le Corbusier bedre at kende:

- Vi prøver at komme et skridt bagved manden Corbusier. Han var en meget kontroversiel mand, der blandt andet havde et meget usentimentalt forhold til døden.

Det fortæller Lars Hamann, der er kommunikationschef på museet.

Se: Spejderdrengen Asger Jorn

På udstillingen vil man blandt andet kunne kaste sig over en privat samling af erotiske franske postkort, men det er ikke det mest opsigtsvækkende, Museum Jorn har at byde på. Arkitektens usentimentale forhold til døden bliver også vist frem:

- Han og hans kone fik aldrig nogen børn, men anskaffede sig i stedet en hund. Den holdt Corbusier så meget af, at han ikke ville undvære den, selv da den døde. Så han fik indbundet sin yndlingsbog, Don Quichotte, i skindet fra kræet.

Se: Melorme er sagen

Museum Jorn har helt uhørt fået lov til at låne bogen fra Le Corbusier Fondet i Paris, hvilket ikke engang den store 50-års udstilling i den franske hovedstad kunne bryste sig af.

- Det er virkelig et scoop. Fondet i Paris vil helst ikke have, at der bliver flyttet på bogen, fordi hårene falder af. Men de synes, at Asger Jorn og vores projekt er spændende, så nu kommer den hertil i en lille kasse på mandag.

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang