Biltræf endte med 70 sigtelser

De blev først advaret i Aarhus, men så kørte de videre til Silkeborg.

Det skulle have været et arrangement med kaffe og biler - ud fra arrangørernes beskrivelse til politiet. Men det endte med 37 sigtelser for brud på forsamlingsforbuddet og 33 sigtelser for brud på færdselsloven.  

Fortæller Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi til TV2 Østjylland.

Det handler om en gruppe bilentusiaster, der lørdag eftermiddag deltog i forskellige arrangementer på tværs af de to politikredse.

De startede med at samles til et arrangement på Dusager i Aarhus Nord. Efterfølgende kørte de videre til Hasselager, hvor Østjyllands Politi dukkede op med en advarsel.

- 40-45 biler var til stede, og her blev de gjort opmærksom på, at de ville blive sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, hvis de ikke skiltes, fortæller vagtchef Jens Henrik Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Personer og biler blev registreret af politiet, og herefter forlod de stedet. Men de skiltes ikke. 

Ræs på p-plads

Flere af bilerne kørte videre til Silkeborg og mødtes på parkeringspladsen ved JYSK Arena, hvor der blev kørt for stærkt og for mange var samlet.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

De kunne genkende personer og biler ud fra oplysningerne fra Østjyllands Politi.

-  Her holder de en klump, og så kører vi frem og har fat i flere af de personer, der er blevet vejledt om at skilles i Hasselager, men som ikke har gjort det. Vi vælger derfor at sigte 37 personer for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, oplyser vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Nogle nægtede at tage imod sigtelserne, og de vil senere blive indkaldt til et retsmøde. Andre tog imod sigtelsen og kunne "nøjes" med en bøde.

Hvorfor må de ikke samles i deres biler, når man må samles mange biler på vejene og andre steder?

- Man holder ikke sammen i en klump på vejen. Her var de samlet på en p-plads og går ind imellem hinanden. Det er der, den skiller. Folk må gerne gøre det på Bilkas p-plads, men ikke i denne situation på grund af forsamlingsforbuddet, siger vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

33 personer blev også sigtet for at overtræde færdselsloven, heraf fik fire klip i kørekortet. Syv af bilerne havde derudover mangler, der har konsekvenser for sikkerheden, og de vil blive indkaldt til syn.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med talspersonen bag arrangementet, men han har ingen kommentar.

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

Jacob Fihl-Jensen (1)

play Naboer raser over farlig nedrivning af mejetærsker-fabrik

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

Jacob Nielsen AGF

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Varnapalæet

Efterlysning: Har du fotos fra Varna Palæet i start 70'erne?

Dagens mest læste