Besøgsforbud lempes på plejecentre

Smitten falder i Silkeborg, og derfor åbnes der nu op for, at beboere på plejehjem og sociale institutioner kan få besøg af flere.

På grund at det faldende smitteniveau har Styrelsen for Patientsikkerhed lempet det midlertidige besøgsforbud på alle offentlige og private plejecentre og plejehjem i Silkeborg Kommune.

Det betyder, at beboere nu ikke blot må nøjes med én person på besøgslisten, men nu i stedet har mulighed for at få besøg af tre forskellige personer indendørs i egen bolig - bare ikke alle tre på samme tid. 

- De faste besøgende må komme to ad gangen, og de må besøge beboeren enten i egen bolig eller i besøgsrummene. De må altså ikke lave besøg i fællesrum eller lignende, siger Annette Secher, sundheds- og omsorgschef i Silkeborg Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Besøgsrestriktionerne har gennem coronaperioden ændret sig indimellem. Senest den 30. december, hvor de blev skærpet, således at hver beboer kun måtte have én fast besøgende. Men nu er det altså sat op til tre.

Samme lempelse af besøgsrestriktionerne er ligeledes sket på en række sociale institutioner i Silkeborg Kommune.

I en opgørelse til og med fredag fremgår det, at smittetrykket i Silkeborg Kommune er faldet ti dage i streg. Her fremgår det også, at 124 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge.

Har holdt smitten fra døren

Generelt har plejehjemsbeboerne i Silkeborg Kommune været forskånet for covid-19-smitte.

Kun en enkelt beboer har været konstateret smittet gennem hele perioden, fortæller Annette Secher.

- Det er vi ret stolte af.

Beboeren blev ifølge sundheds- og omsorgschef smittet i forbindelse med et hospitalsbesøg.

Afventer 2. stik

I Silkeborg kommune er de ansatte blevet testet én gang om ugen, men det bliver der nu skruet op for i den kommende tid, således at det skal ske to gange.

Plejehjemsbeboerne i kommunen fik første vaccinestik i dagene 5.-6. januar, og går alt efter planen kan runde to finde sted om en uges tid. Men det kommer dog an på vaccineleveringerne, og derfor afventer Annette Secher en udmelding fra myndighederne i begyndelsen af næste uge, inden de mere præcise vaccinationsplaner kan lægges. 

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus