Bente har mødt frikirkepræst: Han skal have den højeste straf

Tidligere frikirkepræst fra Silkeborg blev onsdag varetægtsfængslet. Det glæder en mor, hvis datter var medlem af frikirken

01:36

- Vi er selvfølgelig jublende lykkelig over, at han endelig er blevet anholdt.

Det fortæller Bente Kjærskov fra Voel efter, at det tirsdag lykkedes Midt- og Vestjyllands Politi at anholde en tidligere frikirkepræst, som hidtil har opholdt sig i USA. 

Han er sigtet for mindst ni seksuelle overgreb mod børn og unge under 18 år.

Læs også Frikirke-præst sigtet for overgreb er fængslet

Præsten har været en del af menigheden i frikirken Byens Kirke i Silkeborg, som nu er nedlagt. 

Det var i den kirke, som Bente Kjærskovs datter kom i. Datteren er dog ikke selv blevet misbrugt. 

- Det føles rart, at det vi har kæmpet for i så mange år, når vi har vidst, han var skyldig.. At han nu skal han til at stå til ansvar, fortæller Bente Kjærskov til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Bente Kjærskov er glad for, at grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, så detaljerne omkring misbruget af de unge ikke kom frem i detaljer. Hun har selv set billeder og videomateriale der dokumenterer misbruget og betegner det som "grumme ting".

Ønsker høj straf til præst

- Der skal ikke være strafrabat. Han skal have den højeste og yderste straf for hver eneste detalje, siger Bente Kjærskov, som håber, at retten ikke giver rabat, fordi det drejer sig om flere børn. 

Der skal ikke være strafrabat. Han skal have den højeste og yderste straf for hver eneste detalje.

Bente Kjærskov

Præsten er sigtet efter straffelovens paragraf 223, som omhandler samleje med personer, som er betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse. Strafferammen er op til fire års fængsel. 

Tilbage i 2012 underrettede Bente Kjærskov Silkeborg Kommune om, at hun havde mistanke til misbrug i frikirken. 

Ved flere lejligheder har Bente Kjærskov selv mødt præsten.  Hun beskriver ham som en dygtig manipulator der havde grebet på de unge. 

- Jeg gjorde opmærksom på, at han havde rovdyrøjne. Det var lige før, min datter slog hånden af mig den dag, da jeg sagde det til hende, fortæller hun.

- Hold øje med jeres børn

I dag har Bente Kjærskov et tæt forhold til datteren, som ligesom hende selv, er glad for, at præsten nu er i politiets varetægt. Datteren har fortalt, at hun vil følge retssagen, når den engang skal køre. 

Bente Kjærskov kan huske, hvordan hendes datter blev påvirket af situationen.

Bente Kjærskov opfordrer forældre til at være opmærksomme på deres børns signaler. Hun husker, hvordan hendes datter dengang lukkede sig inde i sig selv og trak sig fra sociale arrangementer.

- Hvis de (børnene, red.) begynder at komme med underlige udtalelser som: "Jeg kan ikke snakke mere nu. Jeg skal bede". Og lukker sig fuldstændig fra for familien. Min datter ville ikke engang deltage i sin egen fødselsdag. Hun ville ikke med sin familie på tur, fortæller hun og fortsætter: 

- Når unge mennesker begynder at reagere sådan, så ved man 100 procent, at der er noget galt.

Frikirkepræsten er nu bag lås og slå de næste fire uger, hvor han er varetægtsfængslet. 

Se mere i videoen øverst i artiklen. Interviewet er lavet af TV MIDTVEST. 

01:25

VIDEO: Anklagerne mod frikirkepræsten går flere år tilbage. Blandt andet har Daniel Laursens søn oplevet at blive udsat for krænkelser af præsten, har han tidligere forklaret til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Luk video