Beboere demonstrerer med juletræer mod trafik: - Vi ønsker os handling

Beboerne på Nørreskov Bakke har længe forsøgt at råbe politikerne op, da de er bekymrede for, at den øgede trafikmængde på deres vej snart vil koste menneskeliv. Nu råber de op på en sæson-relevant måde med en juletræs-allé.

Slagord, skilte, bannere og fakler.

Man kan demonstrere på mange forskellige måder. På Nørreskov Bakke i Silkeborg blev der lørdag eftermiddag taget et nyt middel i brug. De siger det med juletræer.

Beboerne har nemlig et budskab, som skal ud. De er bekymrede for den stigende mængde trafik og de ulykker, som de frygter trafikken kan føre med sig.

- Vores vej er meget trafikeret. Der kører mellem 11.000 og 12.000 biler i døgnet. Derfor står der i år på vores juleønskeseddel, at vi gerne vil have nogle af bilerne sluset en anden vej, og at vi gerne vil have hastigheden sat ned, fordi de kører meget stærkt, fortæller Lene Friedrichsen, der bor på Nørreskov Bakken i Silkeborg til TV2 ØSTJYLLAND. 

Beboerne var samlet for at pynte træerne.
Beboerne var samlet for at pynte træerne.

Derfor har borgerne på Nørreskov Bakke valgt den grønne demonstrationsform. I alt blev 40 juletræer lørdag sat op. De skal symbolisere deres juleønske til politikerne i Silkeborg Kommune.

- Det er farligt at krydse Nørreskov Bakke, hvis man er skolebarn, og man skal møde i skolen klokken 8. Bilerne kører stærkt og tæt. Nu går vi så og ønsker os, at der bliver handlet på det, siger Lene Friedrichsen.

Beboerne har ventet på handling i 35 år

På TV2 ØSTJYLLAND har vi tidligere fortalt om problematikken på Nørreskov Bakke. I over 35 år har beboerne nemlig gået og ventet på en vej, som politikere har stillet dem i udsigt.

Midt- og Vestjyllands Politi har også tidligere sendt en bekymringsmail til Silkeborg Kommune, hvor man kalder det for en uhensigtsmæssig vej for børnehavebørn, og blandt andet foreslår kommunen at lave fodgængerfelter. Flere mulige veje har også været i spil i forhold til at lede trafikken uden om Nørreskov Bakke - og de har været nævnt i kommuneplaner og i en Trafikplan fra 2009, hvor der var afsat 25 millioner kroner til vejen, som skulle stå færdig i 2015. Den blev dog droppet.

Lene Friedrichsen er bekymret for trafikmængden på den vej, hun bor på.
Lene Friedrichsen er bekymret for trafikmængden på den vej, hun bor på.

Men i takt med, at man er ved at bygge en ny bydel for enden af Nørreskov Bakke - Eriksborg med 7.000 indbyggere, så er planerne for en omfartsvej kaldet "Ny Randersvej" på kommuneplanen.

- De får deres vej. Problemet er bare stadig, vi ikke ved hvornår. Det er planlagt, at der laves en vej, når man udbygger Eriksborg. Så noget vej vil de få, fortalte næstformand i plan- og vejudvalget, Kuno Danielsen (DF) til TV2 ØSTJYLLAND i september måned.

Hvad det ender med, og hvornår det sker, det ved man dog ikke endnu. 

Lene Friedrichsen tror dog på, at juletræsdemonstrationen kan få en effekt.

- Der er ikke nogen i Silkeborg Kommunes byråd, der er i tvivl om, at vi har trafikale problemer her. Jeg er sikker på, det hjælper, og vi bliver hørt, siger hun.