Barn kvæstet på legeplads

Et børnehavebarn kom torsdag alvorligt til skade i en ulykke på en legeplads

Foto: Silkeborg Kommune

Torsdag klokken 12.30 skete der en ulykke på daginstitutionen Børnegården på Plantagevej i Alderslyst i Silkeborg.

Her legede en pige på legepladsen, da en stolpe pludselig væltede ned over hende og slog hende bevidstløs. Pigen er nu i respirator, men hendes tilstand er stabil.

- Pigen legede sammen med to andre i en hængekøje ude på legepladsen. Hængekøjen sidder fast på nogle stolper, der minder om en slags telefonpæle, da den ene af dem pludselig knækkede, siger Ken Engedal, der er børne- og familiechef i Silkeborg Kommune, til tv2oj.dk.

Ingen så præcist, hvad der skete, men stolpen har formentlig ramt pigen i hovedet og slået hende bevidstløs.

Personalet gav pigen førstehjælp, ringede 112, fik de andre børn væk og ringede efter pigens forældre, som bor tæt på institutionen.

- Personalet gjorde alt det rigtige i situationen, siger Ken Engedal.

Pigen blev efterfølgende kørt til hospitalet i Aarhus.

Stabil tilstand

- Hun er i respirator, men hendes tilstand er stabil. Hun har slået sig voldsomt, men hun har ingen indre blødninger. Det seneste jeg har hørt er, at man ikke forventer, at hun får mén, siger Ken Engedal.

Han fortæller, at man har været i kontakt med samtlige forældre fra Børnegården, og at psykologer har efterbehandlet hændelsen sammen med personalet, der meget berørte, ligesom der er tilbudt hjælp til den lille piges forældre.

Børnegårdens legeplads er Silkeborg Kommunes ansvar, og Ken Engedal fortæller, legepladsen torsdag aften er ved at blive undersøgt.

- Det er helt bestemt vores ansvar, og der føres lovpligtigt tilsyn med alle legepladser i kommunen. En ulykke som den her giver stof til eftertanke - hvordan kan det ske? Vi har derfor fået et firma til at lave en uvildig undersøgelse af legepladsen, og de er i gang med det netop nu, siger Ken Engedal.

Han skal nu kigge nærmere på undersøgelsen af legepladsen for at se, hvad det giver anledning til af yderlige undersøgelser og handling.