Bagmand idømt 12 års fængsel

En mand er idømt 12 års fængsel for narkohandel og -besiddelse.

En 30-årig mand fra Silkeborg er tirsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have været i besiddelse af og handlet med flere kilo narkotika. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

2. februar i år blev manden anholdt i forbindelse med en aktion på en adresse i det centrale Aarhus. Her fandt politiet over 3,3 kilo heroin og 4,9 kilo kokain.

Tusindvis af kontanter

På mandens bopæl i Silkeborg blev der desuden fundet tusindvis af kontanter i forskellig valuta, fremgår det af pressemeddelelsen. Pengene, som løb op i cirka 630.000 danske kroner, stammede fra salg af yderligere 800 gram heroin og kokain, har den dømte tilstået.

quote Nu bliver narkoen konfiskeret og destrueret i stedet for at ende ude på gaden.

Dorthe Lysgaard, specialanklager

Samlet set har den 30-årige mand tilstået besiddelse og salg af knap 6 kg kokain, 4,7 kg heroin og 690 gram amfetamin. Det gav altså 12 års fængsel.

- Det er rigtig godt, at efterforskerne fik beslaglagt den store mængde narkotika, så vi får det ud af markedet. Nu bliver narkoen konfiskeret og destrueret i stedet for at ende ude på gaden, lyder det fra specialanklager Dorthe Lysgaard i pressemeddelelsen.


Tre medgerningsmænd

Også en 45-årig, en 23-årig og en 22-årig medgerningsmand blev anholdt og fængslet.

Den 22-årige spillede kun en mindre rolle, og han blev 10. juni idømt ni måneders fængsel, heraf fem måneder betinget, for at have hjulpet med at gemme penge af vejen.

Den 23-årige mand forventes at få dom den 1. juli i en tilståelsessag, mens den 45-årige mand fortsat afventer sin dom.