Årets paraatlet kåret: - En drøm, der gik i opfyldelse

Stinna Tange Kaastrup, der til daglig bor i Silkeborg, blev onsdag aften kåret til årets paraatlet

Stinna Tange Kaastrup fik onsdag overrakt prisen i DGI Huset i Vejle. Foto: Parasport Danmark

Et succesrigt år til hest kulminerede onsdag aften for 24-årige Stinna Tange Kaastrup. Her blev hun kåret til årets paraatlet for sine store resultater på den internationale paradressurscene.

- Det betyder rigtigt meget. Det er en stor anerkendelse af det, jeg har leveret. Det har været en drøm, der gik i opfyldelse og meget mere, end jeg havde turdet håbe på, siger Stinna Tange Kaastrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var rigtigt stort. Jeg fik nogle meget flotte ord med på vejen. Det var en super oplevelse.

Stinna Tange Kaastrup, para-dressurrytter

Født uden begge ben

Stinna Tange Kaastrup er født uden begge ben. Ved VM i september formåede hun at vinde to individuelle guldmedaljer, og i efteråret blev hun nomineret til det internationale rideforbunds pris som verdens bedste ridesportsatlet på tværs af alle discipliner.

Stinna Tange Kaastrup omgivet af de øvrige nominerede samt Pressalit-direktør Dan Boyter. Yderst til venstre står Daniel Wagner, der vandt prisen sidste år. Foto: Parasport Danmark

I går blev den 24-årige rytter så hædret ved et pressemøde i DGI Huset i Vejle.

- Det var rigtigt stort. Jeg fik nogle meget flotte ord med på vejen. Det var en super oplevelse, siger Stinna Tange Kaastrup.

01:48

VIDEO: Sidste år vandt atletik-udøveren, Daniel Wagner, der til dagligt bor i Aarhus, prisen som årets para-atlet. Dengang var Stinna Tange Kaastrup også nomineret. Videoen er fra 26. januar 2018.

Luk video

Prisen blev uddelt af sponsoren Pressalit og Parasport Danmark, og med anerkendelsen som årets paraatlet følger også 40.000 kroner fra Pressalit.

- Stinnas præstationer i 2018 har virkelig stukket ud. Da hun vandt sine to guldmedaljer ved VM i USA, var det under ekstremt vanskelige vejrforhold, og alligevel lavede hun meget høje scorer. Hun var outstanding, og jeg husker ikke, at vi har set så stærk en præstation i nyere tid, siger elitechef i Parasport Danmark, Michael Mølgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Nu skal vi ud at finde en ny hest, og det er lidt af et projekt.

Stinna Tange Kaastrup, para-dressurrytter

Hesten går på pension

For Stinna Tange Kaastrup følger nu en ny opgave. Hendes hest gennem 3,5 år, Horsebo Smarties, er nemlig blevet 18 år gammel, og så er det tid til at få den udskiftet.

- Nu går den på pension, og verdensmesterskaberne var dens sidste stævne. Nu skal vi ud at finde en ny hest, og det er lidt af et projekt. Men vi håber, det kan lade sig gøre, siger Stinna Tange Kaastrup.

Læs også Vandskade gav politiker en fix idé - tidligere hjemløs er vild med den

Det næste store mål for Stinna Tange Kaastrup er de Paralympiske Lege i Tokyo i år 2020.